• 8 Μαΐου 2024,

Φανερή αισιοδοξία σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

 Φανερή αισιοδοξία σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Φανερή ήταν η αισιοδοξία στη χθεσινή συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε το κοινό ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη στο Νομό Καβάλας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη συνέντευξη τύπου όπου φυσικά ήταν παρόντες και οι έξι υποψήφιοι βουλευτές, βρίσκονταν ακόμη στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ήταν φανερά χαρούμενοι, χαμογελαστοί, εννοούμε τον Σάββα Κοσμίδη, τον Ηλία Παπαδόπουλο, το Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο, την Κατερίνα Ντόρλη, τον Κώστα Παπακοσμά, τον Ανδρέα Γράσσο, το Μιχάλη Τιμοσίδη, τον Κωστή Σιμιτσή, τον Γιάννη Τσακλίδη, τον Παύλο Γεωργιάδη, τον Άγγελο Σμυρλόγλου και εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς τον Κυριάκο Κελίδη, τον Βασίλη Τραϊφόρο κ.λ.π.

Ο Γιώργος Γερομάρκος άρχισε τη συνέντευξη τύπου δίνοντας το λόγο στους γραμματείς των δύο νομαρχιακών επιτροπών. Ο Ιορδάνης Χοροζίδης είπε: «Τέλειωσε ο ψευτοδιχασμός μνημονιακών κι αντιμνημονιακών.  Αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί, να γίνει πράξη και στο λαό. Η συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά ελπίζουμε να έχει απήχηση στο λαό. Είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτή τη συνεργασία».

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Καβάλας Κυριάκος Κελίδης είπε: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε. Το αντιμνημονιακό σενάριο ήταν μοχλός για κατάληψη της εξουσίας».

Στη συνέχεια μίλησαν και οι έξι οι υποψήφιοι βουλευτές. Πρώτη η Μαρία Τσουρή, που είπε τα εξής: «Αισθάνομαι τιμή που είμαι υποψήφια βουλευτής, η πρώτη γυναίκα υποψήφια βουλευτής σε αυτό το νέο που φτιάχνουμε. Η συμμετοχή για μένα ήταν συνειδησιακή υποχρέωση. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προηγήθηκε μία καταστροφική διαπραγμάτευση και μία ανικανότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει σήμερα τη μικρή επιχείρηση».

Ο δικηγόρος Καβάλας Μανόλης Δημητριάδης είπε μεταξύ των άλλων: «Όσοι πλανεύτηκαν από τις δημαγωγίες πρέπει να ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ βγαίνει δικαιωμένο. Καλώ τον κόσμο να δυναμώσει την κοινή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Ο Απόστολος Αγελαράκης είπε μεταξύ των άλλων: «Ο κ. Τσίπρας έταξε στους πάντες τα πάντα. Όμως τα ψέματα έχουνε κοντά ποδάρια. Το αφήγημα Τσίπρα κατέρρευσε. Χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη».

Ο Γιάννης Ιακωβίδης είπε μεταξύ των άλλων: «Ελπίζουμε ότι κι άλλες πολιτικές δυνάμεις θα συσπειρωθούν γύρω μας. Οι ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δεν βοήθησαν την πατρίδα μας. Αυτή τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαμε να την έχουμε κάνει νωρίτερα».

Ο Βασίλης Καγκαΐδης τόνισε: «Είμαι περήφανος που είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Υπήρξα στρατιώτης μιας ιδέας. Άκουσα τη φωνή της Πασοκικής μου συνείδησης και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο. Το ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκε, θα δικαιωθεί κι από την ιστορία».

Τελευταίος μίλησε ο Δημήτρης Παπουτσής, που είπε: «Πρόκειται για ψηφοδέλτιο αγώνα και βάσης. Μαζί μας σήμερα στη συνέντευξη τύπου είναι και τα ιστορικά στελέχη των δύο κομμάτων. Το βάρος είναι στις πλάτες μας, είναι μεγαλύτερο. Θέλουμε να μπει λίγο περισσότερο μυαλό στα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ λέει σταθερά την αλήθεια, στην οποία προσχώρησαν τελευταία η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας είναι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Αριστεράς να έρθει τρίτο κόμμα και τοπικά αλλά και πανελλαδικά».

 

 

Διαβάστε επίσης