• 18 Απριλίου 2024,

Πλούσιο αρχείο του ΑΟΚ σώθηκε απο σύμπτωση

 Πλούσιο αρχείο του ΑΟΚ σώθηκε απο σύμπτωση

Στα παλιά γραφεία του ΑΟΚ, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, βρέθηκε πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της ομάδας, βρέθηκαν δελτία, φύλλα αγώνων, λάβαρα και αρκετά ακόμη αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Το υλικό αυτό ουσιαστικά βρισκόταν πεταμένο μέσα σε συγκεκριμένο χώρο. Ο μηχανικός Απόστολος Μαυρίδης που στεγάζεται στο γραφείο θεώρησε πως θα έπρεπε να διαφυλάξει το αρχείο, όπου περιλαμβάνονται κυριολεκτικά αμέτρητες φωτογραφίες από τη γέννηση του ΑΟΚ.

Ο κ. Μαυρίδης συνεννοήθηκε με δύο φίλους του, το Μανώλη Σιώρα και το Νίκο Μαδεμτζή, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κατάλληλες επαφές με σκοπό την παράδοση και διατήρηση του αρχείου. Ειδοποιήθηκε ο ερασιτέχνης ΑΟΚ και οι παλαίμαχοι κι έτσι το απόγευμα της Πέμπτης το αρχείο ελέγχθηκε και αφού έλαβαν γνώση ο κ. Κανάκης, ο κ. Βακιρτζής και ο κ. Προμούσας, συμφωνήθηκε η μεταφορά του υλικού στο γραφείο του ερασιτέχνη ΑΟΚ. Εκεί θα καταγραφεί, θα φωτογραφηθεί και θα ψηφιοποιηθεί ώστε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για κάποια έκθεση.

Σαφώς και η διαδικασία διάσωσης του αρχειακού υλικού απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, κάτι όμως που είναι αναγκαίο αφού η ιστορία της ομάδας και τα στελέχη που κατά καιρούς τη διοίκησαν, είναι συνυφασμένα με την τοπική ιστορία της πόλης.

 

 

Διαβάστε επίσης