Όχι στον κόμβο του Παληού

 Όχι στον κόμβο του Παληού

Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης. Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας ζήτησαν κι από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση κι από την Εγνατία οδό, να ανοίξει επιτέλους ο κόμβος του δρόμου στο ύψος του Παληού. Κι αυτή τη φορά το αίτημα του κ. Σιμιτσή δεν είχε καμιά ανταπόκριση, για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Το έργο του κόμβου της Εγνατίας στο Παληό, έχει μελετηθεί, η μελέτη είναι έτοιμη, χρειάζεται απλά και μόνο μια επικαιροποίηση. Κυρίως όμως χρειάζονται δύο εκατομμύρια ευρώ, για το έργο χρήματα τα οποία όπως ανακοινώθηκε χθες δεν υπάρχουν. Ούτε από την Εγνατία οδό, ούτε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έτσι ενώ βρέθηκαν λύσεις για την τεχνική πλευρά του θέματος, μια και το σενάριο που θ΄ ακολουθηθεί, όταν βρεθούν χρήματα, δεν περιλαμβάνει απαλλοτριώσεις, δυστυχώς ο κόμβος της Εγνατίας στο Παληό, θα μείνει κλειστός. Χρειάζονται δύο εκατομμύρια ευρώ, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και φυσικά και στο δήμο Καβάλας.

Ο κ. Σιμιτσής θα συνεχίσει τις πιέσεις – όπως είπε στους δημοσιογράφους – αλλά όπως φαίνεται όλο το θέμα του συγκεκριμένου έργου, μετατίθεται για το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

 

 

Διαβάστε επίσης