• 1 Μαΐου 2024,

Στην Αθήνα και για τα στρατόπεδα – Θα επαναλειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο

 Στην Αθήνα και για τα στρατόπεδα – Θα επαναλειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής προκειμένου να μεριμνήσει για τα θέματα που χρήζουν επιλύσεως. Όπως μας εξήγησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία βρίσκεται ο δήμος, ώστε να καθοριστεί η διαδικασία παραχωρήσεως του στρατοπέδου Ασημακόπουλου. Ο δρόμος φαίνεται πως θα είναι μακρύς, αφού μετά τον «σκόπελο» των στρατηγών θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο «σκόπελος» του υπουργείου περιβάλλοντος κι έπειτα θα ακολουθήσει το υπουργείο εθνικής άμυνας.

Δεν θέλησε να διακινδυνεύσει κάποια πρόβλεψη ο κ. Σιμιτσής μιας κι απαιτείται πολιτική βούληση. Ο Δήμαρχος μάλιστα αναρωτιέται εάν στην παρούσα κυβέρνηση υπάρχει κάποιο στέλεχος που θα αναλάβει την ευθύνη υπογραφής μιας παραχωρητικής πράξεως. Ατολμία και αβουλία είναι τα στοιχεία που διακρίνει εκ μέρους του κράτους ο κ. Σιμιτσής σε μία πληθώρα ζητημάτων.

Ερωτώμενος για την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Κωστής Σιμιτσής διευκρίνισε ότι εδώ και καιρό τα ράφια του ήταν άδεια από προϊόντα. Ο κυριότερος λόγος που ο χώρος άδειασε από προϊόντα ήταν το γεγονός ότι δεν προσήλθαν σε δύο διαγωνισμούς οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές. Εξάλλου, οι έμποροι αντιμετωπίζουν πλέον με σκεπτικισμό τη συνεργασία τους με τον δήμο, αφού ακόμη και να συνδιαλλαχθούν εντίμως παρόλα αυτά θα ακούσουν δριμύτατη κριτική για τις τιμές πώλησης.

Ο δήμος παραμένει προσκολλημένος στις νόμιμες διαδικασίες για τις συναλλαγές του, οι δε αγορές προϊόντων γίνονται βάσει των επιταγών του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου ανάπτυξης. Αγώνας δρόμου εξελίσσεται ώστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο να επαναλειτουργήσει πριν από το Πάσχα. Παράλληλα, ο δήμος δέχεται τις προσφορές των καβαλιωτών επιχειρηματιών και των οργανώσεων, όπως οι τοπικοί ΑΧΕΠΑΝΣ που προσφέρουν κιβώτια με τρόφιμα. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθούν κάποιες οικογένειες με τεράστιες ανάγκες.

Προσφάτως ο Δήμαρχος υπέγραψε την κατανομή ποσού της τάξεως των 10.000 ευρώ για τα έκτακτα επιδόματα, επομένως σαράντα περίπου οικογένειες θα βοηθηθούν με ποσά που κυμαίνονται από τα 250 έως τα 450 ευρώ. Μέσα στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης ο δήμος επιχειρεί να λύσει ακόμη και τα προβλήματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του.

Τέλος, ρωτήσαμε τον Δήμαρχο για την υλοποίηση του προγράμματος που πρότεινε η Συμπαράταξη Πολιτών σχετικά με τον εορτασμό της 21ης Απριλίου και μας απάντησε: «Ακόμη κι αν δε σταθεί εφικτή η υλοποίηση του συνολικού προγράμματος των προτεινόμενων εκδηλώσεων, κάποιες θα πραγματοποιηθούν. Η ενδιαφέρουσα κι αξιόλογη πρόταση είναι το αντικείμενο που επεξεργάζονται ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης, ο Ηλίας Ιωαννίδης και ο Μπάμπης Γαμβρέλης. Σίγουρα πάντως κάποιες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του δήμου ώστε να τιμηθούν οι καβαλιώτες δικηγόροι οι οποίοι παρουσίασαν αντιστασιακή δράση».

 

=

 

Διαβάστε επίσης