Στην Αθήνα την Τρίτη ο Τσοκτουρίδης – Επαφές με Έλληνες προπονητές

 Στην Αθήνα την Τρίτη ο Τσοκτουρίδης – Επαφές με Έλληνες προπονητές

Διανύουμε την εβδομάδα που όλα δείχνουν ότι θα ανακοινωθεί η απόφαση για την κατηγορία που θα παίξουν ΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής.

Μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί και επίσημα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι 3 ομάδες θα παίξουν στη σεζόν 2012-2013 στη Β` Εθνική(FootBall League).

Ένα πολύ μικρό παράθυρο υπάρχει και για τη Σουπερ Λιγκ. Αυτό αφορά ΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου, όχι τον Ηρακλή. Σήμερα θα εξαρτηθούν πολλά για το ποιες ομάδες τελικά θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ, την περίοδο 2012-2013.

Ο ΑΟΚ πάντως προετοιμάζεται περισσότερο για τη Β` Εθνική. Επίσης υπέρ της συμμετοχής του ΑΟΚ, του Βόλου και του Ηρακλή στη Β`, τάχθηκε και ο Διονύσης Ψωμιάδης που θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, στις επόμενες εκλογές. Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή που επίσης «φλερτάρει» με την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΟ.

*Ο μεγαλομέτοχος στην Αθήνα

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης θα μεταβεί στην Αθήνα, το πρωί της Τρίτης. Εκεί και πάλι θα συναντήσει παράγοντες της ΕΠΟ αλλά και δεν αποκλείουμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Κυρίως αυτές οι επαφές έχουν να κάνουν με την οριστικοποίηση του όλου θέματος. Δεν υπάρχει ανησυχία στο στρατόπεδο της ομάδας, ότι θα κάτι θα στραβώσει όσον αφορά τη συμμετοχή της ομάδας στη Β` Εθνική.

Από σήμερα Δευτέρα ο ΑΟΚ οργανώνεται στα νέα του γραφεία, που όπως γράψαμε το Σάββατο, θα είναι στη στοά του «Νότη». Είναι στο κέντρο της πόλης και κρίθηκαν κατάλληλα για το νέο μεγάλο ξεκίνημα της ομάδας.

*Κληρώνει για προπονητή

Ο ΑΟΚ συνεχίζει τις επαφές με Έλληνες προπονητές.

Το σίγουρο είναι ότι ο νέος προπονητής θα είναι γνώστης της πραγματικότητας που επικρατεί στην κατηγορία. Δε υπάρχουν περιθώρια για χρόνο προσαρμογής, οπότε ο ΑΟΚ δε θα πειραματιστεί με κάποιο όνομα από τη ξένη αγορά, που δε θα γνωρίζει το εστί Β` Εθνική στην Ελλάδα.

Σίγουρος θεωρείται για βασικό ρόλο μέσα στην ομάδα ο Κώστας Τσαλίκης ενώ δεν αποκλείουμε και τη συμμετοχή στο προπονητικό τιμ του Βαγγέλη Γούτη, που έχει περάσει και ως πρώτος προπονητής από τον ΑΟΚ στη Σουπερ Λιγκ. Μιλάμε για τη μετά εποχή του Γιάννη Παπακώστα και πριν από τον Ολλανδό Ντε Μος.

Ο Γούτης γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια της κατηγορίας αλλά θεωρείται δύσκολο(όχι απίθανο) να είναι ο πρώτος προπονητής.

*Δηλώσεις Θεοδωρίδη

Εν τω μεταξύ δηλώσεις έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Πέτρος Θεοδωρίδης εκφράζοντας της άποψη του για την κατάσταση που φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί στη Β` Εθνική: « Αυτή τη στιγμή Ηρακλής, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου, νομίζουν ότι είναι στη Β` κατηγορία. Ο πρόεδρος της Καβάλας πήρε τηλέφωνο τον Καλογιάννη και τον ρωτούσε στ τι κατηγορία παίζει, ώστε να κάνει τις κατάλληλες μεταγραφές. Αυτά γίνονται εξαιτίας όλων αυτών των δημοσιευμάτων, κανείς όμως δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο και που θα παίζει η κάθε ομάδα. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν έχει καταλάβει την κατάσταση του προβλήματος, όλοι νομίζουν ότι είναι όλα όπως πριν 3-4 χρόνια και αυτόν το λόγο, δύσκολα μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του αναφέρει: « Η ομοσπονδία μπορεί να θέλει να διορθώσει παλιά λάθη και πετάει τώρα το μπαλάκι στη Β` Εθνική. Ο Ηρακλής, ο Βόλος και η Καβάλα αγωνιζόταν στη Β` Εθνική όταν έγινε αυτό το πρόβλημα; Όχι ήταν αντίπαλοι του Πανσερραϊκού στη Σουπερ Λιγκ».

Ακόμη τονίζει: « Δεν είναι τόσο απλό, ούτε είναι τόσο εύκολο να γίνει αύριο το πρωτάθλημα με 21 ομάδες. Εμείς δε μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση, αν θα γίνει αυτό πρέπει να γίνει συνέλευση».

Οι δηλώσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη δεν κρίνονται ανησυχητικές στο στρατόπεδο του ΑΟΚ.

 

 

Διαβάστε επίσης