• 19 Απριλίου 2024,

Συνεχίζεται η προανάκριση για τη φωτιά στη Χωράφα

 Συνεχίζεται η προανάκριση για τη φωτιά στη Χωράφα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ανέλαβε και συνεχίζει την προανάκριση για την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στο περιαστικό δάσος της Καβάλας στο τέλος Αυγούστου. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση από την οποία κάηκε και δασική έκταση στην περιοχή της Χωράφας.

Η Π.Υ. εκτιμά ότι τα στρέμματα που κάηκαν, με πεύκα και πουρνάρια, είναι πενήντα. Ανάλογη έρευνα του δασαρχείου Καβάλας, κατεβάζει το νούμερο ελαφρώς. Πάντως το δασαρχείο Καβάλας θα προετοιμαστεί ώστε πριν το χειμώνα να κοπούν και να απομακρυνθούν τα καμένα δέντρα και για λόγους αισθητικούς.

Θέμα να κηρυχθεί η περιοχή αναδασωτέα δεν υπάρχει, καθώς είναι ήδη κηρυγμένη αναδασωτέα.

Σχετικά με την περιμετρική οδό, που πρέπει να συνεχιστεί στην ίδια περιοχή, από τη φωτιά και μετά δεν υπήρξε καμιά απολύτως είδηση.

Για τέσσερεις ημέρες μετά τη φωτιά, δυνάμεις της Π.Υ. παρέμειναν στην περιοχή, για ν΄ αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπύρωση.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης, δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες εκείνων των ημερών, σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο υπήρχαν υποψίες εμπρησμού, αλά και στοιχεία συγκεκριμένα, δραστών που έφυγαν λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς από την περιοχή, κινούμενοι με δίκυκλο.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι η προανάκριση της Π.Υ. δεν έχει και πολλές ελπίδες να καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Πάντως η προανάκριση θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη εβδομάδες, αφού θα κληθούν να δώσουν κατάθεση, πολλά και διάφορα πρόσωπα, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχανε σχέση με το περιστατικό.

 

Διαβάστε επίσης