Την άλλη εβδομάδα πληρώνονται οι γιατροί

 Την άλλη εβδομάδα πληρώνονται οι γιατροί

Την ερχόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα Τρίτη 18 Σεπτέμβρη πρόκειται να πληρωθούν οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας, τις εφημερίες των μηνών Απριλίου και Μαΐου. Παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν από τα μέσα περίπου Αυγούστου, η γραφειοκρατία έπαιξε πάλι ρόλο, ώστε η πληρωμή των δύο μηνών να καθυστερήσει αρκετά.

Περαιτέρω πληροφόρηση για τις εφημερίες του Μαρτίου αλλά και των μηνών Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου, δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία των γιατρών, όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, ενώ από τη Δευτέρα η επίσχεση εργασίας γενικεύεται και θα είναι αόριστης διάρκειας.

Εκτιμάται ότι προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Καβάλας θα υπάρξουν κυρίως λόγω της επίσχεσης, όχι τόσο λόγω της αυριανής απεργίας.

Πάντως αναβρασμός υπάρχει σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Για παράδειγμα στο νοσοκομείο της Δράμας, αύριο θα δημιουργηθεί μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το κτίριο. Η σχετική είδηση αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται, πρόκειται να σχηματίσουν, την Τετάρτη (12 Σεπτεμβρίου) το πρωί, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου της Δράμας. Με τη συμβολική αυτή πράξη οι εργαζόμενοι επιθυμούν να δηλώσουν πως η υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να προσφέρεται δημόσια και δωρεάν σε όλους. Στην κινητοποίηση που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, καλούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες των πολιτών της περιοχής. (Πηγή ΕΡΤ)

 

 

Διαβάστε επίσης