• 24 Απριλίου 2024,

1.593 εμβόλια α’ δόσης την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας

 1.593 εμβόλια α’ δόσης την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας

Το συμπέρασμα από τα κρούσματα, τα τεστ και τους εμβολιασμούς της προηγούμενης εβδομάδας για το Ν. Καβάλας είναι ίδιο.

Η προσπάθεια να βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζεται με αποτελέσματα που δεν είναι ως τώρα φανερά. Παρόλα αυτά ελπίζουμε, «φλερτάροντας» με το «κόκκινο». Το οποίο ο Νομός μας το απέφυγε μεν αλλά όχι οριστικά δε.

Ελπίδα δίδει η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα, ειδικά αυτών που κάνουν την α’ δόση του εμβολίου. Την προηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα με Σάββατο) στο Ν. Καβάλας έγιναν 2.128 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1.593 α’ δόσης. Ένα ποσοστό των εμβολίων α’ δόσης σχεδόν 75%. Κι ενώ οι εμβολιασμοί μειώνονται, όπως άλλωστε σε όλη την Ελλάδα, αυτοί της α’ δόσης είναι σε αξιοπρόσεκτο επίπεδο. Με τα ίδια στοιχεία του ΕΟΔΥ περισσότεροι από 68.000 πολίτες του Νομού Καβάλας έχουν ήδη πλήρη κάλυψη. Έκαναν δηλαδή και τα δύο εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Τις προηγούμενες ημέρες δύο συμπολίτες πέθαναν από κορωνοϊό. Ένας στο Νοσοκομείο της Καβάλας, ηλικίας 50 ετών, κι ένας δεύτερος στο Νοσοκομείο των Σερρών, ηλικίας 68 ετών. Χθες στην κλινική του Νοσοκομείου νοσηλεύονταν 40 ασθενείς και 4 στη ΜΕΘ.

Τα συγκεκριμένα νούμερα ασθενών είναι αυξημένα σε σχέση με το τι συνέβαινε στο Νοσοκομείο τον μήνα Αύγουστο. Όσο για τις αναστολές προσωπικού που δεν εμβολιάστηκε, υπάρχει μια τάση αλλαγής απόφασης και 6 περιπτώσεις εργαζόμενων που εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν άμεσα για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αυτό ισχύει για εργαζόμενους κυρίως του Νοσοκομείου. Όλοι οι υπόλοιποι φαίνεται να επιμένουν να μην εμβολιάζονται κι έτσι «τρέχουν» διαδικασίες αντικατάστασης τους. Διαδικασίες που θα έχουν ουσία, θα έχουν αποτέλεσμα το προσεχές διάστημα. Κατά τους γνωρίζοντες, εντός των ημερών.

108 τελικά οι αναστολές εργαζόμενων στο Νοσοκομείο

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου πέθανε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν με κορωνοϊό 50χρονος κάτοικος Καβάλας. Εργάζονταν σε τράπεζα κι ήταν αρκετά γνωστός στους συμπολίτες. Το νέο δημιούργησε θλίψη στην τοπική κοινωνία ενώ ο θάνατος από κορωνοϊο τόσο νέου ανθρώπου στην Καβάλα είχε να συμβεί αρκετές εβδομάδες. Ίσως και μήνες.

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας Βαγγέλης Καμπουρίδης έχει δηλώσει πρόσφατα ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο είναι σταθερά στον ίδιο πάνω-κάτω αριθμό. Όπως έχει επίσης πει, χρειάζεται να νοσηλευτούν λιγότερες ημέρες σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της νόσου και τις προηγούμενες ίδιες περιπτώσεις. Εννοώντας τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν στο ίδρυμα την άνοιξη του 2021 και το φθινόπωρο-χειμώνα του 2020.

Από πλευράς διοίκησης του Νοσοκομείου Καβάλας γίνεται γνωστό ότι τελικά οι αναστολές ανεμβολίαστων εργαζομένων δεν είναι 125 όπως αρχικά είχε  ανακοινωθεί αλλά λιγότερες. 108 αναστολές υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης. Η διόρθωση του αριθμού οφείλεται σε διπλοεγγραφές και άλλα λάθη που διαπιστώθηκαν εκ των υστέρων. Πλέον εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα αναπληρωθούν όλοι όσοι αποχώρησαν κι αυτό θα γίνει μέσα στο διάστημα των επόμενων δέκα ημερών. Με τη βοήθεια μιας γενικότερης διαδικασίας που αφορά ενέργειες της 4ης ΥΠΕ.

Οι αντικαταστάσεις αυτές μέσω προσωρινών συμβάσεων γίνονται ευκολότερα όταν πρόκειται για προσωπικό της καθαριότητας. Δυσκολότερα όταν πρόκειται για νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, πολύ περισσότερο για γιατρούς. Η εμβολιαστική διαδικασία στο Νοσοκομείο Καβάλας μειώνεται αργά αλλά σταθερά. Με αξιοσημείωτη ωστόσο την προσέλευση όσων κάνουν τώρα την πρώτη δόση των εμβολίων. Οι πρώτες δόσεις την προηγούμενη εβδομάδα ήταν από 356 έως 220 την ημέρα. Πέρα από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που το ξανασκέφτονται και τελικά αποφασίζουν και εμβολιάζονται, υπάρχουν αρκετοί που εμβολιάζονται νέοι στην ηλικία. Παιδιά και νεαροί- νεαρές από 15 έως 25 ετών.

*Την Παρασκευή σε μια από τις συνεντεύξεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης επανέλαβε ότι το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι πολίτες!

Διαβάστε επίσης