• 18 Απριλίου 2024,

10 περιστατικά πνιγμών φέτος το Καλοκαίρι στο Ν. Καβάλας

 10 περιστατικά πνιγμών φέτος το Καλοκαίρι στο Ν. Καβάλας

Την περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή και κολυμβητική περίοδος του 2022.

Τα μπάνια φυσικά και συνεχίζονται, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά οι Δήμοι απέσυραν τον εξοπλισμό των παραλιών και κυρίως τους ναυαγοσώστες τους. Όπου υπήρχαν ναυαγοσώστες μιας και δεν υπήρχαν –και φέτος- σε όλους τους Δήμους του Ν. Καβάλας.

Φέτος ο Νομός Καβάλας και για το διάστημα 1η Ιουνίου- 30 Σεπτεμβρίου «μέτρησε» 10 περιστατικά πνιγμών. Αν και το πρώτο σημειώθηκε στο τέλος Μάη. Ο αριθμός είναι φυσικά μεγάλος. Ίδιος ωστόσο με άλλους Δήμους της χώρας που έχουν πάνω κάτω ίδιο μήκος παραλιών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι σε όλες, οι άνθρωποι που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικιωμένοι. Η παρουσία των ναυαγοσωστών ειδικά στις πολυσύχναστες παραλίες και το ενδιαφέρον άλλων λουόμενων λειτούργησαν σωτήρια σε παρόμοια περιστατικά.

Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο λουόμενος σώθηκε. Ένα τέτοιο περιστατικό έγινε την Τετάρτη 1η Ιουνίου στην Καλαμίτσα. Με έγκαιρη παρέμβαση σώθηκε ηλικιωμένη γυναίκα.

Τα 10 περιστατικά πνιγμών στο Νομό Καβάλας φέτος το Καλοκαίρι είναι τα ακόλουθα:

Σάββατο 25 Μάη 74χρονη Ρουμάνα στην Αλυκή της Θάσου. Πέμπτη 23 Ιουνίου 66χρονη Ελληνίδα στην Ραψάνη. Σάββατο 2 Ιουλίου 65χρονη Ελληνίδα στη Νέα Πέραμο. Πέμπτη 7 Ιουλίου 85χρονος Έλληνας στην παραλία Κάρυανης. Πέμπτη 28 Ιουλίου 76χρονος Έλληνας στην Αλάνα. Πέμπτη 4 Αυγούστου 90χρονος Έλληνας στη Ρέμβη. Πέμπτη 4 Αυγούστου 55χρονος στο Λιμένα της Θάσου. Πέμπτη 18 Αυγούστου 85χρονος στην Καλαμίτσα. Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 84χρονος στην Κεραμωτή και Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 61χρονος στο λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας.

Συμπερασματικά τρία περιστατικά έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας. Δύο στις παραλίες της πόλης. Δύο σε άλλες παραλίες του Δήμου Παγγαίου (εκτός Νέας Ηρακλείτσας). Δύο στη Θάσο και ένα στην Κεραμωτή.

Διαβάστε επίσης