• 25 Ιανουαρίου 2022,

9 αναπληρωτές για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Ν. Καβάλας – Κατάληψη στο Λύκειο Κρηνίδων

 9 αναπληρωτές για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Ν. Καβάλας – Κατάληψη στο Λύκειο Κρηνίδων

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (φωτογραφία) σχολίασε χθες, με δηλώσεις του στην Πρωινή, τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των σχολείων.

Η είδηση από τις δηλώσεις του αφορά τους 9 αναπληρωτές που ήρθαν και θα έρθουν για να εργαστούν σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων ο κ. Ιωσηφίδης είπε:

«Παρόλες τις δυσκολίες τα σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) λειτουργούν πολύ καλά. Υποδεχθήκαμε τους μαθητές με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα με τα self tests. Οι όποιες απουσίες εκπαιδευτικών αναπληρώθηκαν εκ των έσω. Από τις σχολικές μονάδες.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου. Και τους διευθυντές των σχολείων επειδή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία. Και συνεργασία με τους Δήμους για να υποδεχθούμε την περασμένη Δευτέρα τους μαθητές.

Ευχαριστώ και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι τυχόν ελλείψεις συναδέλφων, που βρέθηκαν θετικοί, τις καλύπτουν με υπερωρίες. Μένοντας στο σχολείο περισσότερο. Τα επόμενα self tests θα γίνουν σήμερα(χθες) το απόγευμα σπίτι και το αποτέλεσμα θα το έχουν μαζί τους στο σχολείο την Παρασκευή το πρωί. Από πλευράς κρουσμάτων μέσω των self tests.

Την πρώτη μέρα (την περασμένη Δευτέρα) ο αριθμός των θετικών μαθητών ήταν μεγάλος. Ήταν 84 παιδιά. Αυτά δεν πήγαν καθόλου σχολείο (από τότε που ξανάρχισαν τα μαθήματα). Και τα κρούσματα που αποδείχθηκαν την Τετάρτη- τα περισσότερα- υπήρχαν από τις διακοπές.

Από εδώ και πέρα θα φανεί ενδοσχολική διασπορά, κρούσματα κτλ. Κι όχι τις πρώτες ημέρες αφού τότε τα κρούσματα ήταν παλαιότερα. Ας ελπίσουμε να κρατηθούμε σε πλαίσια ελεγχόμενα».

Για τους 9 αναπληρωτές τόνισε:

«Μέσω της πρόσληψης των αναπληρωτών να σας πω ότι σήμερα Παρασκευή έρχονται στην Καβάλα 5 εκπαιδευτικοί. Η ανακοίνωση πρόσληψης τους έγινε την Τρίτη. Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν ακόμη 4. Σύνολο 9. Οι πρώτοι 5 ως τη Δευτέρα θα αναλάβουν υπηρεσία. Αυτοί είναι κανονικού και πλήρους ωραρίου.

Θα είναι σε συγκεκριμένο σχολείο. Αν χρειαστεί υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης τους. Οι υπόλοιποι είναι σύμβασης 3 μηνών και θα καλύπτουν κενά εκπαιδευτικών που νοσούν. Θα ήθελα να σημειώσω κάτι ακόμη. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις χρειάζεται μια φοβερή συνεργασία. Αυτή φάνηκε από την αρχή ότι υπήρχε. Του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνέχεια η συνεργασία ήρθε και σε μας. Με τους Δήμους και τις σχολικές μονάδες. Τώρα βλέπουμε και μια πολύ γρήγορη διαδικασία διορισμών αναπληρωτών. Κι αυτή η διαδικασία δεν είναι απλή. Ούτε ενός μόνο Υπουργείου. Αλλά γίνεται γρήγορα. Πολλά πράγματα απαραίτητα έγιναν μέσα σε μία ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Χέρι με χέρι αλλάζουν έγγραφα, μπαίνουν υπογραφές για να στηριχθεί η διαδικασία. Είναι πάρα πολύ βασικό να μπορέσουμε να κρατήσουμε υγιείς και χωρίς προβλήματα τους μαθητές μας στα σχολεία. Να μην χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα».

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Λύκειο Κρηνίδων

Μαθητές του Λυκείου Κρηνίδων έκαναν και συνέχιζαν ως χθες κατάληψη και το σχολείο τους δεν λειτουργεί από την Τρίτη το πρωί. Η κατάληψη είναι διαμαρτυρία τόσο για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού όσο και για γενικότερα θέματα της εκπαίδευσης και δη των μαθητών των Λυκείων.

Στα αιτήματα που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν: «Άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο».

Διαβάστε επίσης