• 7 Μαΐου 2024,

9 υποψήφιοι δήμαρχοι και 227 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

 9 υποψήφιοι δήμαρχοι και 227 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν οριστεί να γίνουν την τελευταία Κυριακή του προσεχούς Μάη και (οι επαναληπτικές όπου χρειάζεται) την πρώτη Κυριακή του Ιούνη του 2019. Στο Δήμο Καβάλας οι υποψήφιοι που ανακοίνωσαν επίσημα τη συμμετοχή του είναι 9. Αριθμός μεγάλος. Ίσως γίνουν 10, δύσκολο να φθάσουν τους 11. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να μειωθούν στους 8. Οι προθεσμίες δεν λήγουν άμεσα. Δίνουν χρόνο να το σκεφθούν και να το ετοιμάσουν όσοι προβληματίζονται ή δυσκολεύονται. Στο μεταξύ οι βασικοί κι από καιρό έτοιμοι υποψήφιοι δρουν, έχουν ήδη ανακοινώσει (οι 6 από τους 9) τους υποψηφίους τους. Ένας ακόμη θα μας κάνει γνωστά ονόματα υποψηφίων του την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Δήμαρχος και ο Μάκης Παπαδόπουλος ήταν σίγουροι υποψήφιοι από το 2014. Ο Βαγγέλης Παππάς το αποφάσισε το Καλοκαίρι όπως και ο Θόδωρος Μουριάδης. Πιο πρόσφατες είναι οι αποφάσεις του Βέρρου και του Ποτόλια. Πολύ πρόσφατες του Ν. Ξανθόπουλου (συνεργαζόμενος με τους υποστηρικτές Σώρρα) και του Κώστα Κουνάκου. Ας δούμε τι υποψήφιους ανακοίνωσαν οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι.

Πρώτος ανακοίνωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, 50 άτομα (υποψηφίους) σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Πέρασε καιρός ως που στις 5 Δεκέμβρη ανακοίνωσε υποψηφίους του ο Βαγγέλης Παππάς. Την επόμενη μέρα η Δήμητρα Τσανάκα. Μεσολάβησαν οι γιορτές κι έτσι τον Γενάρη ανακοινώθηκαν υποψήφιοι του Θ. Μουριάδη, του Β. Παππά (δεύτερη ανακοίνωση υποψηφίων), του Κώστα Κουνάκου, του Μάκη Παπαδόπουλου και προχθές του Άρη Βέρρου. Ο Χρήστος Ποτόλιας ανακοινώνει την ερχόμενη εβδομάδα ενώ Ξανθόπουλος-υποστηρικτές Σώρρα το αφήνουν για αργότερα. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα τελεσφορήσει. Ωστόσο οι δηλώσεις Ξανθόπουλου- Μόμτσου δεν αφήνουν κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Συνολικά έχουν ως σήμερα ανακοινωθεί 227 υποψήφιοι. Ουδείς διευκρίνισε τι ακριβώς θα είναι. Δημοτικοί ή τοπικοί υποψήφιοι σύμβουλοι. Πρόκειται για έναν ελιγμό που υιοθέτησαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Οι γυναίκες μεταξύ των 227 είναι 79. Παραμένει ασαφές το ελάχιστο των υποψηφίων κάθε υποψήφιου Δημάρχου αφού ο Κλεισθένης δεν αποκλείεται να αλλάξει. Προσπάθεια να έχουν δικό τους υποψήφιο δήμαρχο κάνουν τα στελέχη της ΛΑΕ ενώ ψηφοδέλτιο δεξιότερα της ΝΔ ακούστηκε ότι θα γίνει αλλά το σενάριο «πάγωσε» (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται) προ πολλού. Και οι 9 υποψήφιοι δήμαρχοι που ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα τους είναι όλοι από τη δημοτική ενότητα Καβάλας. Ως συνήθως άλλωστε (από τότε που ο Δήμος Φιλίππων απορροφήθηκε από το Δήμο Καβάλας). Μια υποψηφιότητα από τον πρώην Δήμο Φιλίππων πάντως είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τα προεκλογικά στάνταρ όπως αυτά παρουσιάζονται σήμερα. Δεν είναι εύκολο αφού αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες της συγκεκριμένης περιοχής έχουν κι αυτήν τη φορά συμφωνήσει να συνεργαστούν με υφιστάμενους υποψήφιους δημάρχους.

Διαβάστε επίσης