μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Υπάρχουν πολλοί νέοι στην ηλικία Καβαλιώτες που πραγματικά έχουν να προσφέρουν πολλά στον τόπο που γεννήθηκαν και ζουν. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να εκλεγούν στις προσεχείς τοπικές εκλογές είναι βέβαιο  αργά ή γρήγορα θα τους δοθεί η ευκαιρία. Την αξίζουν αφού είναι  το μέλλον της πόλης. Ένας τέτοιος υποψήφιος είναι ο κ. Ευριπίδης Ταρασίδης (φωτογραφία). Υποψήφιος με τον Άρη Βέρρο. Δημοσιογράφος και στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

*Άργησε αλλά εμφανίστηκε στην εκδήλωση του κ. Βέρρου ο Κώστας Κουνάκος. Του ευχήθηκε από κοντά καλή επιτυχία. Με τον κ. Βέρρο ο κ. Κουνάκος συνυπήρξαν, προ ετών, στην αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου. Εκλεγμένοι και οι δύο με την παράταξη Γκόλνα.

*Στην εκδήλωση του κ. Βέρρου παραβρέθηκε και ο Γιάννης Βύζικας. Ειδικά ο κ. Βύζικας δεν χάνει εκδήλωση υποψήφιου δημάρχου αυτό το διάστημα.

 


 

Ορισμένες παρατηρήσεις και σχόλια για τη νέα προσπάθεια του τρίτη φορά υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας Άρη Βέρρου. Η εκδήλωση του τη Δευτέρα το απόγευμα, ήταν πετυχημένη. Απέφυγε τα κλασικά και καθιερωμένα. Διάλεξε έναν σωστό και μοντέρνο χώρο, όσοι ανταποκρίθηκαν προσήλθαν χαμογελαστοί και αισιόδοξοι. Οι οργανωτές τους υπολογίζουν 400, ίσως και παραπάνω!

 

Περισσότερο χαρούμενοι απ’ όλους ήταν οι υποψήφιοι που στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν. Δεν είναι ο συνηθισμένος ενθουσιασμός, είναι κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Είναι πίστη ότι θα τα καταφέρουν. Πρώτος, βασικός και εφικτός στόχος να συμμετάσχουν στο επόμενο σχήμα διοίκησης του Δήμου.

 

Ο Άρης Βέρρος αφού για καιρό ήταν αναποφάσιστος, κατέληξε στο να ενταχθεί τελικά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι αν αυτό δεν λέγεται επίσημα, προκύπτει συγκεκριμένα. Ο κ. Βέρρος έκανε με μεγάλη καθυστέρηση έναν αναμενόμενο συμβιβασμό, τον οποίο αρχικά αρνούνταν. Δεν έπραξε λάθος. Ουσιαστικά μπήκε στον μονόδρομο κι ήταν αναπόφευκτο να τον αποδεχθεί. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες για όσους αντέχουν ακόμη. Ας ξέρουν ότι ηθικώς παραμένουν στις αρχικές τους απόψεις. Επί της ουσίας παραείναι ρομαντικοί. Τελικά λίγοι.

 

Λογικά ο κ. Βέρος είναι τελευταία φορά υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Σε αυτές τις εκλογές στηρίζεται σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που είναι Κυβέρνηση. Ο ίδιος είναι έμπειρος και γνώστης των θεμάτων. Η διοίκηση που θα κριθεί τον Μάη έχει πολλές αδυναμίες ως προς την καθημερινότητα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η υποψηφιότητα του τη συγκεκριμένη στιγμή έχει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Υπάρχει κι ένα εμπόδιο. Ένα πρόβλημα. Η δυναμική των συνυποψήφιων του. Πρώτον είναι πολλοί, δεύτερον κάποιοι -όπως το 2014 έτσι και σήμερα -φαίνεται να τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει.

 

Χρειάζεται με λίγα λόγια περισσότερος χρόνος στα προεκλογικά, περισσότερη δουλειά, περισσότεροι «σύμμαχοι». Επειδή ο κ. Βέρρος ανέκαθεν χαρακτηρίζονταν από μια extra large νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, αυτήν πρέπει να αφήσει στην άκρη. Θα αλλάξει στον συγκεκριμένο τομέα; Αυτός αποφασίζει.

 

Η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων ήταν «δουλεμένη», στηριγμένη στα νέα παιδιά της ομάδας. Κι επειδή η Συμπαράταξη Πολιτών έχει μια ιστορία, ο κ. Βέρος τίμησε τους δημοτικούς του συμβούλους και τους παρουσίασε στο τέλος. Κάπως έτσι Μουρτασάγας και Σωτηριάδης έτυχαν μιας κατά κάποιο τρόπο ιδιαίτερης μεταχείρισης.

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μια καλή αφορμή να εμφανιστούν πρώτη φορά στην πόλη, μετά τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Παπαφιλίππου απουσίαζε. Ήταν στην Αθήνα. Τον είδαμε στην εκδήλωση- ομιλία Τσίπρα, με θέμα την Κεντροαριστερά.

 

Πραγματοποιείται το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λούσυ η καθιερωμένη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας για την κοπή της βασιλόπιτας του 2019. Ομιλητής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι πιθανό σήμερα το απόγευμα, πριν την εκδήλωση, να δώσει συνέντευξη τύπου.

 

Η ΝΟΔΕ Καβάλας συνεχίζει να έχει τα γνωστά σοβαρά εσωτερικά της προβλήματα λόγω της διάσπασης του χώρου για τις περιφερειακές εκλογές. Στελέχη της προτιμούν να υποβαθμίζουν το θέμα, κάνουν σα να μην υπάρχει. «Βγαίνουν» μάλιστα στην αντεπίθεση (όσοι αμφισβητούν τον Μέτιο και στηρίζουν Τοψίδη) καθώς ασκούν κριτική στον Γιάννη Πασχαλίδη επειδή πρόσφατα ήταν σε εκδήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου.

 

Την προσεχή Κυριακή θα βρίσκεται στην πόλη μας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Θα έχει συναντήσεις με φορείς και κομματικά στελέχη. Την προηγούμενη μέρα θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων του στην Καβάλα θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

 

Με αποφάσεις που έλαβε την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος δημοτικός σύμβουλος αναλαμβάνει καθήκοντα μέλους της διοίκησης της Δημωφέλεια με αρμοδιότητα τα Λουτρά των Κρηνίδων. Νέος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τοποθετήθηκε ο κ. Χ. Τριανταφυλλίδης ενώ στη διοίκηση της Δημωφέλεια μπήκε ως μέλος και ο Δημοσθένης Τουλκίδης.

 

Τόσες καταλληλότερες αίθουσες διαθέτει η πόλη, είναι απορίας άξιον που μια εκδήλωση για τον ηλεκτρισμό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Είναι σα να μαζεύονται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου για να παίξουν ποδόσφαιρο 5Χ5.

 

Το «Αντιγόνη Βαλάκου» είναι θέατρο. Σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να φιλοξενεί κι άλλες εκδηλώσεις, με σχετικό αντικείμενο. Η πολύ καλή εκδήλωση για τα ηλεκτρικά θέματα φυσικά και έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Κάπου αλλού. Ας μην τα «ισοπεδώνουμε» όλα στην Καβάλα.

 

Για τον Χριστόδουλο Τοψίδη λένε ότι οι υποψήφιοι του από το Παγγαίο οριστικοποιήθηκαν. Αναφέρονται τα ονόματα του κ. Κλειτσιώτη, του κ. Γάκη και του πρωτοεμφανιζόμενου Θανάση Φιλόσογλου. Η ημερομηνία πρώτης ανακοίνωσης υποψηφίων του κ. Τοψίδη παραμένει ίδια. Στις 10 Φλεβάρη.

 

Για έναν χρόνο ανανέωσε το συμβόλαιο με το Σύνδεσμο Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας ο ΟΛΚ. Του νοικιάζει γραφείο στην γνωστή πολυκατοικία του, την οποία θέλει να προσφέρει για ξενοδοχειακή επένδυση. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΛΚ το πήρε απόφαση, ως την Άνοιξη του 2020 δεν θα προχωρήσει τίποτα. Δεν φταίει ο ΟΛΚ, η ΑΑΔΕ τον καθυστερεί. Κι ως ανεξάρτητη αρχή, δεν μπορεί να την πιέσει κανείς!

 

Ασχολούμενος με τις πίτες ο Θόδωρος Μαρκόπουλος έχασε την ευκαιρία να ανακοινώσει ο ίδιος την ικανοποίηση του αιτήματος του σχετικά με τα φορτηγά που προσέρχονται στο Τελωνείο. Πλέον θα εξυπηρετούνται στο νέο λιμάνι. Η είδηση ενώ ήταν δική του, ανακοινώθηκε από τη Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά συνέπεια ας αφήσει λίγο τις πίτες κι ας δει την ουσία. Όταν και όπου υπάρχει.

 

Η απόφαση του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξει την υποψηφιότητα Μουριάδη είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογική. Μόνο ο κ. Μουριάδης ζήτησε αυτού του είδους την υποστήριξη. Κανείς άλλος. Κατά συνέπεια το ΚΙΝΑΛ έπραξε το αυτονόητο. Να δούμε πως θα αντιδράσουν κάποιοι παλιοί που συνεχίζουν να μην τον συμπαθούν. Που στηρίζουν άραγε αυτήν τους την στάση; Στο ότι δεν έλαβε την … άδεια τους όταν πήρε την βασική του απόφαση;

 


 

Κείμενα που ενδιαφέρουν

Στο διαδίκτυο ο πρώην δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:  «Όταν ακούω ή διαβάζω από μέλη της σημερινής διοίκησης του Δήμου και της Περιφέρειας το «πρώτη φορά», δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω χαρούμενα ή ειρωνικά. Γιατί απαξιώνουν με τον τρόπο αυτό και τους δικούς τους ανθρώπους, εκείνους που κάποτε ήταν οι πολιτικοί τους μέντορες και καθοδηγητές.  Βεβαίως η ενίσχυση του ηθικού της ομογένειας στις ΗΠΑ είναι καλή και εθνωφελής πράξη. Και πρέπει να γίνεται ακόμη και με επιτόπια ταξίδια αιρετών. Έχουν όμως τουριστικό αποτέλεσμα; Φέρνουν Αμερικανούς τουρίστες; Η αληθινά «πρώτη φορά» τουριστική εξόρμηση, που είχε οργανωθεί από τη νομαρχία Καβάλας, πριν από δέκα περίπου χρόνια κόστισε ένα σκασμό λεφτά και δεν έφερε το παραμικρό αποτέλεσμα. Εύχομαι αυτή τη φορά, τη «δεύτερη», τα αποτελέσματα να είναι λιγότερο πενιχρά…».

*Ο Ηλίας Ανδρεάδης, κάτοικος Ζυγού, έγραψε: «Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί και μια Τ.Ο.Μ.Υ σαν ένα ιατρικό συμβουλευτικό κέντρο διαμέσου Ε.Σ.Υ. Ελευθερούπολης και του Γ.Ν. Καβάλας με παρέμβαση της Δημοτικής αρχής και της κ. Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Στην δημοτική κοινότητα Ζυγού και της δημοτικής κοινότητας Κρυονερίου, στο πρώην γυμνάσιο Κρυονερίου. Λέω μήπως για την υγεία των δημοτών της Δημοτικής ενότητας Φιλίππων και των δημοτών του ορεινού όγκου της περιοχής. Ευχαριστώ για την κατανόηση αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Ζυγού για την όλη προσπάθεια που καταβάλει για να αναδείξει την περιοχή και το κοινωνικό έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του Κωστή Σιμιτσή και τον τέως αντιδήμαρχο Φιλίππων Θόδωρο Παπαδόπουλο για το κοινωνικό τους έργο».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης