• 19 Απριλίου 2024,

Action (team) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 Action (team) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δύο περίπου ώρες διήρκησε τη Δευτέρα το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ξεκίνησε με τη βράβευση της αθλήτριας του ΟΚΑΚ Μαρίας Ζαχαρούδη,  προς την οποία η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο διατύπωσαν τα συγχαρητήριά τους για την πρόσφατη της πανελλήνια επιτυχία στο έπταθλο. Η βράβευση της ήταν λίγο πρόχειρη διότι δεν υπήρχε ούτε καν πλακέτα να της δοθεί. Της δόθηκαν συμβολικά δώρα βιβλία που εκδόθηκαν από το δήμο Καβάλας. Όπως είπε η κυρία Τσανάκα,  ο Δήμος Καβάλας θα επανέλθει.

Στη συνέχεια με αφορμή παρέμβαση του Νίκου Ξανθόπουλου συζητήθηκε σε υψηλούς τόνους το πρόσφατο Φεστιβάλ Φαγητού (Park Food Festival). Υπήρξε δριμεία επίθεση στον διοργανωτή αρχικά από τον Γιώργο Γραμμένο.

Ο κ. Γραμμένος ουσιαστικά επανέλαβε προηγούμενες του απόψεις. Σε υψηλούς τόνους. Κριτική προς το φεστιβάλ έκανε και ο Βαγγέλης Παππάς αλλά και ο Κωστής Σιμιτσής. Βαγγέλης Παππάς και Κωστής Σιμιτσής βοήθησαν ώστε να «χαμηλώσουν» οι τόνοι.

Ο Λεωνίδας Παππάς δέχθηκε κριτική επειδή όπως ειπώθηκε με ανάρτηση του προκάλεσε τους ελέγχους στο Cosmopolis.  Αρχικά ο κ. Λεωνίδας Παππάς επανέλαβε προηγούμενες του απόψεις σημειώνοντας ότι ήταν άσχημη η εικόνα των μαζικών ελέγχων στην έναρξη του φεστιβάλ που έγινε πρόσφατα στο πάρκο. Είχε φραστικό επεισόδιο με την Μαρία Φραντζεσκάκη,  που προσωρινά αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Ευτυχώς ο Λεωνίδας Παππάς ανακάλεσε αναφορά του σε κόμπλεξ συναδέλφων του,  σε σχέση πάντα με το φεστιβάλ φαγητού. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε οριστικά από τη συνεδρίαση ο Χρήστος Ποτόλιας. Κατηγόρησε άπαντες ότι στο τέλος τα ίδια πράγματα υποστηρίζουν κι ας φαίνεται να διαφωνούν.

Ο Θόδωρος Μουριάδης αρχικά δεν μίλησε. Κάποια στιγμή δεν κρατήθηκε και σε υψηλούς τόνους επανέλαβε απόψεις που έχει ήδη διατυπώσει. Είπε χαρακτηριστικά ότι με επόμενο λάθος επιχειρήθηκε να διορθωθεί το βασικό και αρχικό σφάλμα για το φεστιβάλ. Αυτό που ακούστηκε πρώτη φορά στη διάρκεια της συγκεκριμένης συζήτησης είχε σχέση με τη συνεργασία του διοργανωτή με το Δήμο και τις υπηρεσίες ώστε να πληροφορηθεί έγκαιρα τις άδειες που έπρεπε να εκδώσει.

Όπως είπε ο Ηλίας Καλανταρίδης,  υπήρξε και σχετική αλληλογραφία του επιχειρηματία με τις υπηρεσίες. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Καβάλας απέρριψε την σε βάρος του κριτική λέγοντας ότι οι άδειες που δεν εκδόθηκαν είναι κάτι που οφείλεται στον ίδιο τον διοργανωτή. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι σχολίασαν αρνητικά το ότι ο διοργανωτής ουδέποτε εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια συζήτηση ακούστηκαν και πολλές υπερβολές. Ακόμη και εσφαλμένες προσεγγίσεις στο θέμα.

Σήμερα το πρωί για την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο περί του φεστιβάλ φαγητού μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Είπε: «Όση ώρα συζητούσαμε για το Φεστιβάλ Φαγητού η εικόνα μας ήταν λυπηρή. Άκρη δεν βγήκε. Σαφώς και πρέπει ο Δήμος στο μέλλον να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις. Καλή η εκδήλωση αλλά δεν πρέπει να έχει το χαρακτήρα που είχε φέτος.

Πρόκειται για μία ακόμη αποτυχία της διοίκησης Τσανάκα. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις που άλλωστε γίνονται σε όλη την Ελλάδα μπορούν στην περίπτωσή μας να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Είναι δώρο-άδωρο να γίνονται τον Ιούλιο και στην καρδιά του καλοκαιριού γενικότερα. Ας γίνονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης