• 20 Απριλίου 2024,

Αισιοδοξεί ο ΔΕΔΔΗΕ: Καλοκαίρι με 9 υπόγειες γραμμές ηλεκτροδότησης στην Καβάλα

 Αισιοδοξεί ο ΔΕΔΔΗΕ: Καλοκαίρι με 9 υπόγειες γραμμές ηλεκτροδότησης στην Καβάλα

Αισιόδοξοι για την ανταπόκριση και τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης φέτος το Καλοκαίρι είναι οι εκπρόσωποι του τοπικού ΔΕΔΔΗΕ.

Δεδομένου του ότι ήρθε ο πρώτος καύσωνας- ή έτσι τουλάχιστον θεωρούν οι ειδικοί- αναζητήσαμε πληροφορίες για την κατάσταση του δικτύου στην πόλη και το Ν. Καβάλας. Πρώτα πρώτα η πόλη της Καβάλας θα περάσει Καλοκαίρι με συνολικά 9 υπόγειες γραμμές ηλεκτροδότησης.

Που σημαίνει ότι περίπου το 90% των συνδέσεων και πελατών εξυπηρετούνται από αυτές. Οι 9 υπόγειες γραμμές μπορούν να «σηκώσουν» φορτία μιας πόλης με πληθυσμό διπλάσιο από τον πληθυσμό της Καβάλας. Στις 6 υφιστάμενες προστέθηκαν 3 επιπλέον, έργα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Τα υπόγεια δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ αντέχουν μεγαλύτερα φορτία, είναι μεγαλύτερης διατομής και το κυριότερο; Δεν είναι εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα. Τα 3 πιο πρόσφατα κατασκευάστηκαν και εξυπηρετούν συνοικίες την δυτική πλευρά της πόλης.

Η ενίσχυση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο, με ένα νέο υπόγειο καλώδιο από Κεραμωτή ως τη Θάσο, μετατέθηκε για να γίνει το Φθινόπωρο. Αυτό αποφασίστηκε κεντρικά για τεχνικούς λόγους. Πάντως σύμφωνα με τα δεδομένα των ημερών, ως τώρα η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στη Θάσο δεν παρουσιάζει αξιόλογη αύξηση.

Διαβάστε επίσης