• 17 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία στη Θάσο για το Πάσχα και νέα σεζόν

 Αισιοδοξία στη Θάσο για το Πάσχα και νέα σεζόν

Ο Αντιδήμαρχος Θάσου Γιάννης Μαρκιανός είναι γνώστης του αντικειμένου, ταυτόχρονα και αισιόδοξος.

Η σεζόν ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα. Οι αφίξεις για Πάσχα αρκετές. «Θα τα καταφέρουμε» δηλώνει ο κ. Μαρκιανός. Έχοντας κατά νου κι όλα τα άλλα θέματα, ζητήματα υποδομών στο νησί.

Η συνέντευξη

Ερ: Ανοίγει η τουριστική σεζόν στη Θάσο. Ημερομηνία έναρξης ήταν η Τετάρτη 1η Μαΐου.

Απ: Φαίνεται ότι όντως την Τετάρτη 1η Μαΐου είχαμε τις περισσότερες αφίξεις. Τα περισσότερα καταλύματα που έχουν ανοίξει περιμένουν επισκέπτες. Παρόλα αυτά το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν πάρα πολύ καλό. Είχαμε το ποδηλατικό διήμερο Θάσου, με περισσότερες από 400 συμμετοχές. Φάνηκε έτσι η πρώτη κίνηση που μας γέμισε με αισιοδοξία. Αυτοί οι επισκέπτες επειδή κινούνται συνεχώς γύρω από το νησί, έδωσαν μια ιδιαίτερη ζωντάνια και μας προετοίμασαν για την περίοδο που ξεκινάει. Ιδιαίτερα από την 1η Μαΐου και μετά.

Ερ: Πάσχα στη Θάσο θα κάνουν ποιοι; Τι εκτίμηση έχετε;

Απ: Η μεγάλη πλειοψηφία είναι Βαλκάνιοι. Βούλγαροι είναι αυτοί που φαίνεται ότι υπερτερούν. Ρουμάνοι επίσης αλλά και αρκετοί Έλληνες φέτος ξαναέρχονται. Δε μας είχαν συνηθίσει να έρχονται σε τέτοια νούμερα για το Πάσχα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, τους θέλουμε τους Έλληνες στο νησί και θα είναι μεγάλη μας ευχαρίστηση να τους εξυπηρετήσουμε.

Ερ: Η εστίαση άνοιξε, τα μαγαζιά άνοιξαν όλα ή αναμένεται να ανοίξουν προς το τέλος έστω της Μ. Εβδομάδας;

Απ: Δεν έχουν ανοίξει όλα. Γύρω στο 40-50% άνοιξε ή θα ανοίξει. Κι αυτό γιατί μετά το Πάσχα μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο κενό μέχρι το επόμενο μεγάλο γέμισμα. Τα περισσότερα εστιατόρια ξεκίνησαν την Μ. Τετάρτη και θα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν όλους αυτούς που θα έρθουν.

Ερ: Προσωπικό βρέθηκε τελικά;

Απ: Οι περισσότεροι προσπαθούν ακόμη να βρουν. Κάνουν το σταυρό τους αλλά θα τα καταφέρουν πάλι να ανταπεξέλθουν έστω και με ζόρι. Οι οικογένειες αρχίζουν να σκέφτονται ότι θα έχουν ένα δύσκολο καλοκαίρι αλλά είναι προετοιμασμένοι ψυχολογικά να τα καταφέρουν.

Ερ: Ο Δήμος Θάσου θα τα βγάλει πέρα; Ρεύμα, νερό; Είδαμε ότι ο Δήμαρχος πρόσφατα συνάντησε το διοικητή του αστυνομικού τμήματος.

Απ: Είναι προτεραιότητα μας και θεωρούμε ότι εκτός από την προβολή που είναι ένα κομμάτι, η διαχείριση της καθημερινότητας είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο τουρισμός είναι τα πάντα. Οπότε κάθε μέρα έχουμε επαφές μ’ όλους αυτούς και παλεύουμε να ανταπεξέλθουμε. Έχω την αίσθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Ενδεχομένως αν υπάρχουν κάποια μικροθέματα, ακόμη και αυτά θα τα προσπεράσουμε.

Διαβάστε επίσης