Αλλαγή δεδομένων μετά από 30 χρόνια στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων

 Αλλαγή δεδομένων μετά από 30 χρόνια στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων

Συνάντηση με μεγάλο αριθμό εργαζόμενων του Δήμου στον τομέα της Καθαριότητας είχε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Συζήτησε μαζί τους για ώρα κι όπως φαίνεται τους έπεισε να αποδεχθούν την αλλαγή στο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων, η οποία οφείλεται στην μεγάλη έλλειψη τόσο οδηγών όσο και πληρωμάτων των απορριμματοφόρων. Ειδικότερα συμπτύχτηκαν τομείς, άλλαξε ο τρόπος δουλειάς και τα δρομολόγια τόσο στις συνοικίες όσο και στο κέντρο της πόλης. Άλλαξε ένα πρόγραμμα που ήταν ίδιο για περίπου 30 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αλλαγή αυτή δεν υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του προσωπικού, το οποίο θεωρεί ότι οι τομείς έπρεπε να μείνουν ίδιοι. Η δήμαρχος δέχθηκε τις εισηγήσεις των υπευθύνων αφού συμφώνησε ότι η προοπτική ενίσχυσης της Καθαριότητας είναι φτωχή. Ακόμη κι αν η υπηρεσία επωφεληθεί του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας, αυτό θα γίνει μόνο στους οδοκαθαριστές ή κυρίως σε αυτούς.

Με τη σύμπτυξη των τομέων, άλλαξαν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων. Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά αυτές τις μέρες κι υπάρχουν προβλήματα. Κάδοι που δεν άδειασαν σε διάφορα σημεία της πόλης κτλ. Η υπηρεσία υπόσχεται άμεσες διορθωτικές κινήσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης