• 20 Απριλίου 2024,

Είναι οριστικό: Η Εγνατία Οδός ΑΕ ψάχνει έκταση για τα διόδια στην Παράκαμψη

 Είναι οριστικό: Η Εγνατία Οδός ΑΕ ψάχνει έκταση για τα διόδια στην Παράκαμψη

Δημοσιεύτηκε χθες στον τοπικό τύπο ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού ΑΕ με την οποία η εταιρία γνωστοποιεί την έναρξη της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων στο σημείο των διοδίων στην Παράκαμψη. Ταυτόχρονα καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να της προσφέρει (να της πουλήσει) το ακίνητο του. Αυτή η ενέργεια αφορά την επίσπευση της διαδικασίας αφού άλλο απαλλοτρίωση και άλλο απευθείας αγορά οικοπέδου εκεί όπου θα γίνουν τα διόδια.

Με την ανακοίνωση της η Εγνατία Οδός ΑΕ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι για το συγκεκριμένο έργο δεν διαθέτει επαρκή χώρο. Ναι μεν προχωρά το έργο με τα υφιστάμενα τετραγωνικά μέτρα, όμως για την πλήρη ανάπτυξη του σταθμού διοδίων χρειάζεται κι άλλη γη. Σημειώνουμε ότι στην περιοχή μόνος οικοπεδούχος είναι η Δημωφέλεια και ο Δήμος Καβάλας. Πρόκειται για τμήμα της έκτασης Εσκί Καπού. Η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έχει ήδη δηλώσει ότι η Δημωφέλεια δεν θα προσφέρει το ακίνητο της. Άρα για την Εγνατία οδό ΑΕ μένει μόνο η διαδικασία της απαλλοτρίωσης, η οποία είναι χρονοβόρα.

Η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού ΑΕ έχει τίτλο: « Δημοσίευση προτεινόμενης αναγκαστικής συμπληρωματικής απαλλοτρίωσης ακινήτων και πρόσκληση των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών για ελεύθερη εξαγορά των ακινήτων τους που απαιτούνται για την κατασκευή των διοδίων στη χιλιομετρική θέση 6+450 έως χιλιομετρική θέση 6 + 800 Παράκαμψη Καβάλας κτλ». Η εταιρία σημειώνει ότι η διαδικασία της νέας απαλλοτρίωσης θα συμπληρώσει την αρχική απαλλοτρίωση, του 1992. Η προθεσμία που δίδεται σε ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή είναι 30 ημέρες.

 

 

Διαβάστε επίσης