• 28 Απριλίου 2024,

Αλλαγή δεδομένων: Ξαναρχίζουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών

 Αλλαγή δεδομένων: Ξαναρχίζουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών

Μετά από διακοπή μηνών ξανάρχισαν χθες στην Καβάλα οι πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης δικύκλου. Η πρωτοβουλία – με την ισχύουσα νομοθεσία- ανήκει σε δύο σχολές (Δημοσθενίδη και Παράσχου) που συνεργάστηκαν με την υπηρεσία, είχαν υποψήφιους που εξετάστηκαν κανονικά. Η κινητικότητα στο θέμα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ώστε αργά ή γρήγορα να φθάσουμε στην επανέναρξη και των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου.

Οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών έχουν δύο επιλογές. Να μπουν στις εξετάσεις προσωρινά με το νόμο Σπιρτζη και τα προβλεπόμενα ασφαλιστήρια συμβόλαια ή να δράσει άμεσα ο νέος Υπουργός καταργώντας το  νόμο Σπίρτζη. Σημειώνουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου πρέπει να δοθούν στην πίστα (χώρος εξετάσεων) στη Νέα Καρβάλη.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές εξετάσεις έχουν σταματήσει από το περασμένο Φθινόπωρο. Η αλλαγή κυβέρνησης σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα αλλάξει ο νόμος που δημιούργησε προβλήματα. Πρόθεση των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών είναι να πιέσουν ώστε η αλλαγή να γίνει άμεσα.

 

Διαβάστε επίσης