Αλλάζει θέση ο πύργος των ναυαγοσωστών στην ακτή Περιγιαλίου

 Αλλάζει θέση ο πύργος των ναυαγοσωστών στην ακτή Περιγιαλίου

Η αρμόδια επιτροπή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επανήλθε στο θέμα των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Καβάλας εν όψει της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Παρά το ότι εγκαίρως χαρακτήρισε τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καβάλας- απόφαση που πήρε για όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του Νομού Καβάλας στο τέλος του προηγούμενου χρόνου-  κρίθηκε ότι έπρεπε να εξεταστεί πάλι η περίπτωση της παραλίας του Περιγιαλίου.

Για αυτόν τον λόγο υπήρξε παρέμβαση του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ, ο οποίος ζήτησε και το αίτημα έγινε δεκτό στην παραλία του Περιγιαλίου ο πύργος και η βάση των ναυαγοσωστών να μεταφερθεί εκατό περίπου μέτρα πιο ανατολικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ έθεσε υπόψη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας το ότι στην ίδια παραλία υπάρχει η ειδική κατασκευή που διευκολύνει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν το μπάνιο τους.

Αυτή βρίσκεται μεταξύ του γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη» και των δημοτικών κοιμητηρίων.

Ο νομαρχιακός σύλλογος ζήτησε εξ αυτού του λόγου ο πύργος και η βάση των ναυαγοσωστών να μετακινηθούν για να μπορεί το προσωπικό των ναυαγοσωστών να έχει υπό την επίβλεψη του και τη δραστηριότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου την προηγούμενη εβδομάδα και συμφώνησε στο αίτημα του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ.

Έτσι ο πύργος των ναυαγοσωστών στο Περιγιάλι από το σημείο που  βρίσκονταν το προηγούμενο και τα προηγούμενα καλοκαίρια γενικότερα, θα μετακινηθεί προκειμένου ο ναυαγοσώστης που θα είναι σε υπηρεσία να μπορεί να επιβλέπει και την δραστηριότητα στη θάλασσα των ατόμων ΑμΕΑ.

Διαβάστε επίσης