Ομόφωνα αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Μανώλης Κελαϊδάκης

 Ομόφωνα αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Μανώλης Κελαϊδάκης

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα και τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ενδιαφέρον έχει αυτό για την εκλογή του αντιπροέδρου της επιτροπής. Την προηγούμενη διετία τη θέση είχε ο κ. Καλανταρίδης, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Προχθές μοναδικός υποψήφιος για αντιπρόεδρος ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Βαγγέλη Παππά, κ. Μανώλης Κελαϊδάκης. Πρόταση ειδικότερα του κ. Προμούσα. Ψηφίστηκε απ’ όλους κι είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Η εκλογή Κελαϊδάκη στη θέση και μάλιστα ομόφωνα, έχει κι έναν συμβολισμό. Ο κ. Κελαϊδάκης είναι πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων στα Πετρέλαια αλλά και πρόσφατα απολυμένος από την εργασία του. Έτσι οι συνάδελφοι του στο δημοτικό συμβούλιο κι ειδικότερα στην Οικονομική Επιτροπή ήθελαν να δείξουν με τη ψήφο τους τη συμπαράσταση τους προς τον κ. Κελαϊδάκη. Στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Προμούσας αλλά όποτε αυτός θα απουσιάζει θα τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος.

Δηλαδή ο κ. Μανώλης Κελαϊδάκης. Το άλλο θέμα της Οικονομικής Επιτροπής αφορούσε προγραμματισμό προσλήψεων σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το έτος 2022, κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 4829/2021. Ειδικότερα αποφασίστηκε η πρόσληψη σχολικών καθαριστριών. 55 μερικής απασχόλησης και 45 πλήρους.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αφορά το διάστημα 1 Σεπτέμβρη του 2022 έως 30 Ιουνίου του 2023, δηλαδή όλη την επόμενη σχολική χρονιά. Η εισήγηση του θέματος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Επισημαίνεται πως η αναγκαιότητα πρόσληψης του ως άνω προσωπικού για τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας είναι μεγάλη λόγω σημαντικών ελλείψεων καθαριστριών αφενός, και αφετέρου για να είναι επιτυχής η αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 ώστε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Διαβάστε επίσης