Αναλυτικά το περιεχόμενο του έργου που θα γίνει στα Λασπόλουτρα

 Αναλυτικά το περιεχόμενο του έργου που θα γίνει στα Λασπόλουτρα

Αναρτήθηκε χθες το πρωί στη Διαύγεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέντιου με την οποία χρηματοδοτείται το φιλόδοξο έργο που αφορά τα λασπόλουτρα των Κρηνίδων, τα οποία είναι γνωστό ότι εκμεταλλεύεται η δημοτική επιχείρηση Δημωφελεια.

Η απόφαση περιγράφει όλες τις εργασίες και τα παραδοτέα του έργου. Θέτει δε προθεσμία ολοκλήρωσης του την 29η του Δεκέμβρη του 2023. Από τα χρήματα του έργου τα 2,7 εκ ευρώ είναι η δημόσια δαπάνη. Η Δημωφέλεια συμμετέχει στο έργο με χρηματικό ποσό 385.000 ευρώ. Ανακοινώσεις για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο επίσκεψης του Χρήστου Μέτιου στο Πηλοθεραπευτήριο, όπου τον υποδέχθηκε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Την ίδια περίπου μέρα είχε υπογραφεί η απόφαση. Τελικά αυτή αναρτήθηκε στη Διαύγεια χθες το πρωί. Για το τι θα γίνει στο Πηλοθεραπευτήριο η απόφαση έγκρισης αναφέρει τα ακόλουθα:

Υποέργο 1 «Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων Καβάλας».

Περιλαμβάνει:

-Αναβάθμιση εγκαταστάσεων του εσωτερικού και ημιυπαίθριου χώρου του ανενεργού εστιατορίου με στόχο τη δημιουργία υποδομών για Α.με.Α και τη λειτουργία του όλο το χρόνο ως επιχείρηση μαζικής εστίασης, παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος.

-Εκσυγχρονισμό των χώρων καταιονισμού, αποδυτηρίων και WC με τη δημιουργία12 χώρων ντους, ένα εκ των οποίων για  Α.με.Α, κατασκευή WC και WC ΑΜΕΑ και αναμόρφωση των εισόδων του κτιρίου ώστε να δημιουργηθεί πρόσβαση για  Α.με.Α.

-Κατασκευή δέκα ξύλινων οικίσκων τουριστικής χρήσης, ένας εκ των οποίων με προδιαγραφές για Α.Μ.Ε.Α.

-Μετατροπή στεγάστρου σε αναβαθμισμένο κλειστό χώρο αναμονής πηλοθεραπείας για τη διευκόλυνση της παραμονής των επισκεπτών σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

-Μετατροπή υφιστάμενων κτιρίων camping σε μονάδες ατομικής πηλοθεραπείας (κτίριο Α) και  υδροθεραπείας (κτίριο Β)

.-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με: α)την αναβάθμιση της εισόδου του Πηλοθεραπευτηρίου, τμήματος του γηπέδου και τη δημιουργία του φαινομένου πηγής με υποβρύχιο ακροφύσιο, και β) την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής για την εξυπηρέτηση των ενοίκων τουΠηλοθεραπευτηρίου.

Υποέργο 2. «Προμήθεια εξοπλισμού επίπλωσης και λοιπού εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας». Προμήθεια και τοποθέτηση επίπλων, εξοπλισμού μπάνιου και σκίασης, ειδών ιματισμού και διακόσμησης, καθώς και επιγραφών στους νέους και ανανεωμένους χώρους του Κέντρου.

Διαβάστε επίσης