• 24 Απριλίου 2024,

Ανάρτηση Κουνάκου υπέρ των συνεργασιών

 Ανάρτηση Κουνάκου υπέρ των συνεργασιών

10 περίπου ημέρες πριν αλλάξει η διοίκηση του Δήμου, ο εκλεγμένος με το Μάκη Παπαδόπουλο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος κάνει γνωστές τις απόψεις του. Τάσσεται σαφώς υπέρ των συνεργασιών. Η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου προς το παρόν δεν έχει εκφραστεί στο θέμα. Ούτε έχει συζητήσει ο κ. Παπαδόπουλος με τον κ. Μουριάδη. Ενόψει της κινητικότητας που αναμένεται, ο κ. Κουνάκος «ανοίγει» τα χαρτιά του. Οι απόψεις του είναι προσωπικές. Λογικό είναι να τις υποστηρίξει και μέσα στην ομάδα του. Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, ο κ. Κουνάκος έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την υπηρεσία του. Τη θέση δηλαδή στην οποία εργάζεται. Η ανάρτηση του κ. Κουνάκου αναφέρει:

«Το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη του μηνός, οι αυτοδιοικητικοί λαμβάνουν πρωτοβουλίες για συνθέσεις και συμπράξεις. Αναμένουμε οι υποσχέσεις και τα προεκλογικά λόγια όλων, να γίνουν πράξεις. Δεν είναι η ώρα για εμμονές και στείρες αντιπαραθέσεις, είναι η ώρα των πολιτικών συνθέσεων και των δημιουργικών αποφάσεων. Επιβάλλεται όλοι και προπαντός ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει την πρωτοβουλία και την ευθύνη των συμπράξεων με τις δημοτικές παρατάξεις, να συνθέσει τη διαφορετικότητα.

Μπορεί και πρέπει με την ικανότητα που διαθέτει, να προωθήσει τις καλύτερες προτάσεις, αλλά και να επιλέξει τους ικανότερους για συνεργάτες του. Ο τόπος έχει ανάγκη όλες αυτές τις δυνάμεις που μπορούν να μετασχηματίζουν
θέσεις και αντιθέσεις σε δημιουργικές συνθέσεις, έτσι ώστε όλοι μαζί να κτίζουμε παραγωγικές γέφυρες συνεργασίας. Είναι η ώρα που αθόρυβα θα προωθήσουμε τις αναγεννητικές και λυτρωτικές λύσεις των χρόνιων προβλημάτων μας.

Ένας σύγχρονος Δήμος μετασχηματίζει και προωθεί την κοινωνία προς τα εμπρός. Γίνεται το καινοτόμο και το λειτουργικό εργαλείο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας. Διαφορετικά θα βρισκόμαστε μόνιμα σε σύγκρουση με αντιλήψεις και πρακτικές που συγκρατούν την Καβάλα και τις δημοτικές κοινότητες πίσω στη στασιμότητα και στο σκοτάδι. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να πάμε μπροστά για να συναντήσουμε τα χρώματα και το φως του ήλιου».

Διαβάστε επίσης