• 20 Απριλίου 2024,

Λεωνίδας Παππάς: «Δε βλέπω πρόθυμη για συνεργασία την αντιπολίτευση»

 Λεωνίδας Παππάς: «Δε βλέπω πρόθυμη για συνεργασία την αντιπολίτευση»

Ο Λεωνίδας Παππάς μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τις επόμενες κινήσεις του νέου Δημάρχου Θεοδώρου Μουριάδη, προβλέποντας από την άλλη πλευρά ότι η συνεργασία με την αντιπολίτευση δεν θα επιτευχθεί. Είπε χαρακτηριστικά «οι επαφές άρχισαν με την αντιπολίτευση αλλά δεν την βλέπω πρόθυμη». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι υπάρχουν μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ενδιαφέρονται αλλά γενικότερα για τη στάση της αντιπολίτευσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο Λεωνίδας Παππάς είπε ότι η μη συνεργασία της με την παράταξη που θα διοικήσει είναι πρόβλημα.

Στις δηλώσεις του ο  Λεωνίδας Παππάς μίλησε και γενικότερα, για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μετά τις εκλογές: «Η Καβάλα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και αυτή η παρατήρησή μου αφορά κυρίως τα θέματα της καθαριότητας. Οφείλεται στην απογοήτευση της απερχόμενης διοίκησης από το εκλογικό αποτέλεσμα και στην έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία. Ρόλο παίζει και η στάση που κρατούν σε θέματα καθαριότητας οι πολίτες. Ελπίζω αυτό να αλλάξει. Στηρίζομαι πολύ στην ενίσχυση του προσωπικού με τους επιλεγέντες από την προκήρυξη 3Κ και στην όρεξη που θα δείξει η νέα διοίκηση του Θόδωρου Μουριάδη. Σχετικά με τη συνεργασία της διοίκησης Μουριάδη με την αντιπολίτευση, γίνονται συζητήσεις ενώ ταυτόχρονα η παράταξή μας ενημερώνεται. Άρχισαν οι επαφές με την αντιπολίτευση, την οποία δεν τη βλέπω πρόθυμη. Βλέπω μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ενδιαφέρονται για συνεργασία. Η γενικότερη στάση της αντιπολίτευσης είναι πρόβλημα. Όλοι μας και η παράταξη Μουριάδη και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρέπει να κάνουμε βήματα προς τα πίσω προκειμένου να συνεργαστούμε. Για το νέο δημοτικό συμβούλιο είναι αλήθεια ότι μου προτάθηκε η θέση του προέδρου. Κατά την άποψή μου και όπως συζητήσαμε στην ομάδα μας,  ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι περισσότερο μετριοπαθής.  Τη δεδομένη στιγμή κρίθηκε λοιπόν σαν πιο σωστή σκέψη και απόφαση να αναλάβει την θέση ο Κώστας Πεφάνης».

* Οριστικές αποφάσεις έλαβε ο νέος δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης. Για τη θέση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ προορίζει τον δικηγόρο Καβάλας Σωκράτη Μποζούδη ενώ στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου τον δικηγόρο Κοσμά Χαρπαντίδη. Και οι δύο ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό Μουριάδη στις πρόσφατες εκλογές.

 

Διαβάστε επίσης