Δημοτικά έργα στην προτελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής ΕπιτροπήςΗ συνεδρίαση χθες το μεσημέρι της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας ήταν η προτελευταία για την οικονομική επιτροπή με την συγκεκριμένη θητεία και σύνθεση. Μία ακόμη (η τελευταία) θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν είναι είδηση ότι στη συνεδρίαση και αυτή τη φορά δεν έλαβε μέρος ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Εκτός από τα 17 θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχαν και 3 έκτακτα θέματα. Το κυριότερο από αυτά αφορά τον μειοδότη στο έργο συντηρήσεων αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων -διορθώσεων μεταλλικών και ξύλινων κατασκευών. Η εταιρεία που θα εκτελέσει το έργο με έκπτωση 56% είναι η κοινοπραξία «Πρασίνης- Τσάντας». Εγκρίθηκαν γενόμενες δαπάνες Τοπικών Συμβουλίων, 10 συνολικά. Οι περισσότερες αφορούσαν μικρές δαπάνες για την αγορά λαμπτήρων φωτισμού. Έγινε απολογισμός του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη διαχειριστική περίοδο Ιανουάριος του 2018 έως Αύγουστος του 2019.  Η Μαρία Φραντζεσκάκη είπε ότι σήμερα στο δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο υπάρχουν λίγα τρόφιμα. Για να γίνει η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους χρειάζεται να φτάσει σε αποτέλεσμα ο νέος διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη.

Με άλλες αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή νοικιάζεται από ιδιώτη ακίνητο που θα λειτουργήσει ως αποθήκη υλικών και στέγασης μηχανημάτων του Δήμου στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων. Καταρτίσθηκαν οι όροι για την ενοικίαση δημοτικού περιπτέρου μπροστά από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, στην οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Το περίπτερο που σήμερα δεν λειτουργεί, θα προσφερθεί σε όποιον ενδιαφέρεται με αρχική τιμή 400 ευρώ ενοίκιο το μήνα. Για τέσσερα χρόνια. Ακυρώθηκε και γίνεται από την αρχή ο διαγωνισμός μίσθωσης γερανών με χειριστή. Η ακύρωση του οφείλεται σε λάθη που εντοπίσθηκαν στη διακήρυξη ενώ το έργο που χρηματοδοτείται από το «Φιλόδημο» με ποσό 350.000 ευρώ και αφορά τον εξοπλισμό παιδικών χαρών θα γίνει από δύο εταιρείες. Σημειώνουμε ότι ο διαγωνισμός ζητούσε και φωτιστικά αλλά τέτοια δεν προσφέρθηκαν από καμία από τις συμμετέχουσες εταιρείες. Οι παιδικές χαρές ετοιμάζονται με άλλη εργολαβία του Δήμου. Βρίσκονται στο Ζυγό, την συνοικία της Παναγίας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Καβάλα, στο Περιγιάλι κτλ

Το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αμυγδαλεώνα θα εκτελέσει η εταιρία Μεγκλή με έκπτωση 44%. Η ερευνητική γεωθερμική γεώτρηση στο κλειστό κολυμβητήριο θα γίνει από την εταιρία Γκέκα με έκπτωση 16%. Αυξάνεται κατά 20.000 ευρώ ο προϋπολογισμός των επισκευών και συντηρήσεων στην κεντρική πλατεία επειδή διαπιστώθηκε ότι (σε αντίθεση με τη μελέτη) το έργο εκσκαφών και μεταφορών των προϊόντων των εκσκαφών θα κοστίσει περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι κερκίδες της πλατείας που κατεδαφίζονται ήταν κατασκευασμένες από τσιμέντο και όχι φτιαγμένες πάνω σε μπάζα.

eXTReMe Tracker