• 24 Απριλίου 2024,

Ανάστατη η Νέα Καρβάλη- «Πνίγεται» στον καπνό από το εργοστάσιο των λιπασμάτων

 Ανάστατη η Νέα Καρβάλη-  «Πνίγεται» στον καπνό από το εργοστάσιο των λιπασμάτων

Έκτακτη, επείγουσα και σημαντική λαϊκή συνέλευση πραγματοποιούν την Τετάρτη 18 Απριλίου οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης. Εδώ και 20 μέρες «πνίγονται» από καπνούς, προερχόμενοι από το εργοστάσιο των λιπασμάτων. Το πρόβλημα υπήρξε έντονο ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα ενώ διάφοροι πολίτες τηλεφώνησαν στο εργοστάσιο μα ο διευθυντής απουσίαζε!

Με την ευκαιρία ανακύπτει και ζήτημα αποχώρησης του έως τώρα διευθυντή κ. Τσάρα. Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου αναζήτησε τον κ. Γιαννίκο αλλά απουσίαζε με άδεια. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών κατέληξαν στη Δήμαρχο, η οποία υποσχέθηκε να βρει τον διευθυντή του εργοστασίου για να υπάρξουν απαντήσεις. Χαρακτηριστικό της ίδιας κατάστασης είναι οι φωτογραφίες της Νέας Καρβάλης που «κυκλοφορούν» στο διαδίκτυο. Διερχόμενοι με τα οχήματα τους πολίτες ξαφνιάζονται από το θέαμα. Το φωτογραφίζουν και το βιντεοσκοπούν. Η πηγή του «νέφους» είναι ολοφάνερη και η κατάσταση στο κέντρο της Νέας Καρβάλης αποπνικτική.

Η κ. Ιωσηφίδου επισπεύδει τις διαδικασίες προκειμένου η Δημωφέλεια να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μετρά την ατμοσφαιρική ρύπανση, άγνωστο είναι αν το επίμαχο χρονικό διάστημα υπάρχουν μετρήσεις της Π.Ε. και τι δείχνουν αυτές. Χθες μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση υπήρξε και από τον Καπλάνη Ιωσηφίδη όπως επίσης από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Νίκο Γκίκα. (Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης