Ζήτησε συγνώμη ο ιερέας των Αμισιανών

 Ζήτησε συγνώμη ο ιερέας των Αμισιανών

Συγνώμη από τους πιστούς και τους κατοίκους των Αμισιανών ζήτησε τη Μεγάλη Παρασκευή ο ιερέας των Αμισιανών, πατέρας Κωνσταντίνος. Μια μέρα νωρίτερα αρνήθηκε να κοινωνήσει τις γυναίκες που ήταν στην εκκλησία του χωριού και φορούσαν παντελόνι! Τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά τη περιφορά του επιταφίου, απευθύνθηκε στους πιστούς ζητώντας τους συγνώμη. Το περιστατικό θεωρείται λήξαν, φέρεται να είπε και κάλεσε όλους τους πιστούς να προσέρχονται κανονικά στην εκκλησία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το γεγονός της συγνώμης σχολιάστηκε θετικά από τους πολίτες του χωριού όπως επίσης και από την Ιερά Μητρόπολη. Θυμίζουμε ότι αρνητικά μίλησε για την αρχική ενέργεια του ιερέα και ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος.

Στο μεταξύ με αφορμή το περιστατικό στην εκκλησία των Αμισιανών, η Πρωινή δέχθηκε καταγγελίες πολιτών για παρόμοια περιστατικά. Στην πρώτη ο ιερέας της Παναγίας ζήτησε από τους πιστούς να μην φύγουν από την εκκλησία μετά τη θεία κοινωνία αφού όπως φέρεται να είπε, μετά την κοινωνία η εκκλησία αδειάζει. Ο ίδιος καταγγέλλεται ότι ζήτησε από τις γυναίκες πριν την κοινωνία να βγάλουν το κραγιόν τους. Σε μία μάλιστα έκανε παρατήρηση επειδή δεν αφαίρεσε εξ ολοκλήρου το κραγιόν.

Στην εκκλησία του Αγίου Λουκά πατέρας με μικρό παιδάκι προσέρχονταν στην εκκλησία κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και το παιδάκι κοινωνούσε. Ο ιερέας φέρεται να του έκανε επίσης παρατήρηση για τη καθημερινή κοινωνία.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι παρατηρήσεις αυτές έχουν βάση, οι ιερείς ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα τους είναι υποχρεωμένοι να διορθώνουν τους πιστούς με τον κατάλληλο τρόπο. Καμιά φορά ο τρόπος φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, απομακρύνει τους πολίτες από την εκκλησία.  Κάτι που δεν το θέλει κανείς. (φωτογραφία αρχείου)

 

 

Διαβάστε επίσης