• 2 Μαΐου 2024,

Αναβάλλονται πανηγύρια και εκδηλώσεις συλλόγων λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού

 Αναβάλλονται πανηγύρια και εκδηλώσεις συλλόγων λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού

Με δηλώσεις που έκαναν χθες τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης όσο και ο Νομίατρος Χρήστος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ακόμη περισσότερο το τοπίο όσον αφορά την πραγματοποίηση λαϊκών εκδηλώσεων- λαϊκών πανηγυριών και χορών στο Νομό Καβάλας.

Οι τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες είναι αποφασισμένες να κάνουν ελέγχους ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η κεντρική κυβέρνηση σε πανελλαδικό επίπεδο. Ήδη έχουν αναβληθεί διάφορες εκδηλώσεις όπως το λαϊκό πανηγύρι στη συνοικία της Χωράφας, η συνάντηση Σαρακατσαναίων κτλ. Ο Δήμαρχος Νέστου μάλιστα φέρεται να εξέδωσε ανακοίνωση προτρέποντας τους συλλόγους διοργανωτές της ίδιας περιοχής να απέχουν φέτος το Καλοκαίρι από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Υγείας μπαίνουν εκδηλώσεις με προσφορά φαγητού , με ζωντανή ορχήστρα και χορό. Όπως είπε χθες ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος (Νομίατρος) αυτά μπορούν να γίνουν μεν, αλλά με αυστηρούς όρους δε.

Η Κυβέρνηση μάλλον προετοιμάζεται να απαγορεύσει γενικά αυτού του είδους τις εκδηλώσεις αν και οι σύλλογοι που τις οργανώνουν έλαβαν ήδη το μήνυμα. Κι επειδή δεν μπορούν να αναλάβουν να τηρήσουν τους όρους, προτιμούν να μην τις πραγματοποιήσουν. Χθες ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι άλλο πράγμα τα πανηγύρια των συλλόγων (με φαγητό και χορό) κι άλλο πράγμα οι εκδηλώσεις των φεστιβάλ όπως των Φιλίππων και το Cosmopolis. Τα φεστιβάλ πολιτισμού μαζί με άλλες ίδιες εκδηλώσεις μπορούν να γίνονται αλλά επίσης με όρους και προϋποθέσεις που έχουν αποφασιστεί κεντρικά.

Διαβάστε επίσης