• 6 Μαΐου 2024,

 Ανδρέας Καραπιπερίδης: « Μας έλειπε ένας έμπειρος παίκτης που θα ήταν μπροστάρης στα εκτός έδρας παιχνίδια»

  Ανδρέας Καραπιπερίδης: « Μας έλειπε ένας έμπειρος παίκτης που θα ήταν μπροστάρης στα εκτός έδρας παιχνίδια»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Ανδρέας Καραπιπερίδης στην «Πρωινή» κάνοντας την αποτίμηση της χρονιάς για την Energean Kavala BC.  Αναφέρθηκε με πολλές λεπτομέρειες στα αίτια του υποβιβασμού από την Α2 στη Β` Εθνική ενώ δε βγήκε η είδηση  για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Τι τελικά έφταιξε και η Energean Kavala BC δεν μπόρεσε να παραμείνει στην κατηγορία;

Απάντηση:  Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλούς παράγοντες γι` αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα. Θεωρώ αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε σαν ομάδα είναι ότι δεν καταφέραμε να βγάλουμε τον καλό μας ευατό εκτός έδρας. Πετύχαμε μεγάλες νίκες εντός έδρας  αλλά αυτό που μας έλειπε  ήταν οι εκτός έδρας νίκες. Κερδίσαμε μόνο τον Εθνικό.  Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ομάδας. Βγάζαμε πολύ θετικό ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, δεν συνέβαινε αυτό στα εκτός έδρας.  Φτάσαμε στην πηγή σε δυο- τρια παιχνίδια εκτός έδρας αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.   Αν είχαμε αυτές τις νίκες θα μας έδιναν ψυχολογία για να διεκδικήσουμε περεταίρω θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας.

Ερώτηση: Αυτό ήταν κάτι το ανεξήγητο;  Προσπαθήσατε να το διορθώσετε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς;

Απάντηση:  Ανεξήγητο δεν το θεωρώ. Ηταν θέμα εμπειρίας. Η ομάδα δε είχε τον πολύ έμπειρο παίκτη που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους καταστάσεις μακριά από την Καβάλα.  Αυτό ήταν το κύριο στοιχείο.  Το δεύτερο στοιχείο ήταν οι ατυχίες με σοβαρούς τραυματισμούς. Είχαμε την ατυχία με την υπόθεση ντόπινγκ με τον Γκαμπερόνι. Παίξαμε 8 παιχνίδια χωρίς κοινοτικό.  Μέτρησε και αυτό.

Ερώτηση: Ηταν ένας άδοξος υποβιβασμός;

Απάντηση:  Νομίζω ότι ήταν ένας υποβιβασμός σ` ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Όλα κρίθηκαν είτε για την άνοδο, είτε για τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική.   Οι ομάδες πάνω κάτω ήταν οι ίδιες με εξαίρεση τον Ιωνικό που ήταν σε άλλο επίπεδο.  Νομίζω κάναμε μια φιλότιμη προσπάθεια. Ισως αν είχαμε περισσότερο τύχη, περισσότερες εμπειρίες σαν ομάδα, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό που ήταν ο πρώτος μας στόχος.

Ερώτηση: Αν τώρα έχτιζε την ομάδα ο Ανδρέας Καραπιπερίδης τι θα άλλαζε;

Σε σχέση με τις επιλογές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Απάντηση:  Νομίζω ότι θα έδινα μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι της εμπειρίας. Δεν θα άλλαζε τον κορμό της ομάδας αλλά θα έδινα έμφαση σ` έναν παίκτη που θα ήταν πιο έμπειρος, θα ήταν ο μπροστάρης στα δύσκολα. Θα ήταν αποδεκτός απ` όλους και θα μπορούσε να μας «κουβαλήσει» στα εκτός  έδρας παιχνίδια.

Ερώτηση: Η επόμενη μέρα για την ομάδα;

Απάντηση: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι νεότερο λόγω των εκλογών. Ολοι θέλαμε να ξεφύγει το μυαλό μας γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά.  Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλό της ομάδας, αυτό είναι δεδομένο.  Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα. Να περάσουν λίγο οι εκλογές και να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο για να μιλήσουμε όσον αφορά το αύριο της ομάδας.

Ερώτηση: Υπάρχει και η πίκρα  στον κόσμο.

Απάντηση:  Αυτό δυστυχώς είναι το χειρότερο που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Η απογοήτευση του κόσμου.  Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον ικανοποιήσουμε ενώ μας στήριξε πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.  Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ελπίζω να βρούμε τη δύναμη σαν ομάδα για να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Ερώτηση: Ηταν ένας διαφορετικός Μάιος σε σχέση με πέρσι όπου η ομάδα είχε καταφέρει να επιστρέψει στην Α2.  

Απάντηση:   Τελείως διαφορετικά συναισθήματα. Δυστυχώς αυτές είναι οι απαιτήσεις κάθε κατηγορίας, ξεχωριστά.  Πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτή η πορεία.  Με μια δυο νίκες ανεβαίνεις ψηλά και μια δυο ήττες πέφτεις στη βαθμολογία.

Είναι ένα πρωτάθλημα η Α2 με λεπτές ισορροπίες. Είναι τέτοια η δομή του πρωταθλήματος που πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι.  Πρέπει να πάρεις όσο το δυνατό περισσότερες νίκες γιατί δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο παιχνίδι που έχασε η ομάδα και «πλήγωσε» πάρα πολύ;

Απάντηση:  Η ήττα  με το Πευκοχώρι που ήταν το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι στην αρχή της περιόδου.  Μας στοίχισε πάρα πολύ ψυχολογικά. Επίσης μας στοίχησε το ματς με τον Ερμή Αγιάς που το χάσαμε στην παράταση.  Ακόμη το ματς με το Ψυχικό που ήταν το τελευταίο εντός έδρας και το χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Ερώτηση: Το μέλλον του Ανδρέα Καραπιπερίδη στην ομάδα;

Απάντηση: Αυτή τη στιγμή πρώτο μας μέλημα είναι να ξεκουραστούμε όλοι μας και στο ψυχικό κομμάτι, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Το θέμα δεν είναι το μέλλον του Καραπιπερίδη αλλά το μέλλον της ομάδας. Αυτό είναι το πιο βασικό.

Διαβάστε επίσης