μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες στον υπό κατασκευή παιδικό σταθμό του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι. Υπάρχει τέτοια κινητικότητα που εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι το «ταλαιπωρημένο» δημόσιο έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί σίγουρα εντός του Καλοκαιριού. Στη συνέχεια το κράτος ή θα παραχωρήσει τον σταθμό στο Δήμο Καβάλας (το πιθανότερο) ή θα πρέπει να βρει προσωπικό να τον λειτουργήσει αυτό.

 


 

Ως την Παρασκευή το μεσημέρι όλα ήταν απολύτως ήσυχα. Μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια ηρεμία μη  αναμενόμενη. Την Παρασκευή το μεσημέρι κάποιους τους τσίμπησε μύγα… Κάτι τέλος πάντων έγινε κι έτσι οι συγκεκριμένοι άρχισαν να τρέχουν. Έτρεξαν και φωτογραφήθηκαν με το Βαγγέλη Παππά (τον Μανώλη Κελαϊδάκη και την Έλσα Βακιρτζή), έτρεξαν φωτογραφήθηκαν και με το Σωτήρη Δεληκάρη.

 

Πιο αργά το ίδιο μεσημέρι ο Γιώργος Γραμμένος καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, «πυροβόλησε» κατά ριπάς. Μας θύμισε τον Γραμμένο που είχαμε ξεχάσει. Την… έμπνευση του την δημιούργησε η υποψηφιότητα Μουριάδη, τον οποίο κατακεραύνωσε. Κι επειδή κάτι πρόσφατο εναντίον του Μουριάδη δεν μπόρεσε να βρει, θυμήθηκε τα παλιά…

 

Δεν έχει σημασία ποιο ήταν το θέμα. Σημασία είχε να πληγεί ο αντίπαλος, ο οποίος καταλαβαίνουμε ότι Παρασκευή μεσημέρι έμοιαζε ιδιαίτερα απειλητικός. Θα είχαν το λόγο και τα στοιχεία τους που έκαναν αυτήν την μεγάλη αλλαγή στην τακτική τους. Ένα σερί ενεργειών που τέλειωσε το Σάββατο, με τη αποστολή των γνωστών SMS.

 

Πολύ σύντομα θα μάθουμε ακριβώς τι μεσολάβησε, ποιος είχε την ιδέα κι οργάνωσε την άγαρμπη άκομψη αντεπίθεση. Εκφράζουμε τη λύπη μας επειδή με όλα αυτά ο πολιτικός πολιτισμός πήγε περίπατο. Πιέστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν άνθρωποι που ως εκείνη την ώρα έδειχναν πολύ διαφορετικοί. Όταν όμως έρθει η κρίσιμη στιγμή, μπροστά στην ανάγκη της πολιτικής επιβίωσης, τότε είσαι ικανός για όλα. Τότε θυμάσαι το παρελθόν σου, όσο κακό κι αν είναι.

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα. Σχολιάζουμε τα γεγονότα, διαπιστώνουμε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που την Παρασκευή έχασαν. Εκτός από την ψυχραιμία τους, έχασαν κι άλλα πράγματα. Αυτά που έχασαν, τα έχασαν οριστικά.

 

Οι εκλογές στο Δήμο Καβάλας που τέλειωσαν χθες ήταν (και) μια δοκιμασία για τους δύο ανεξάρτητους συνδυασμούς που έλαβαν μέρος σε αυτές. Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος κράτησε την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του ως το τέλος. Αντίθετα ο Βαγγέλης Παππάς μπερδεύτηκε σε καταστάσεις που το λιγότερο που έκαναν ήταν να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Σοβαρές μάλιστα και εις βάρος του.

 

Ο ξεπερασμένος αλλά πάντα υπαρκτός κομματικός φανατισμός είναι εδώ. «Χρυσή» εφεδρεία σε όποιον τον έχει ανάγκη. Η μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί στους ανεξάρτητους. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή καλούνται άπαντες να αποδείξουν πόσο ανεξάρτητοι είναι.

 

Από την απολογιστική κι ευχαριστήρια ανακοίνωση της υποψήφιας κ. Σαρικλόγλου (ακούραστη υποψήφια με το Μάκη Παπαδόπουλο) αντιγράφουμε το συμπέρασμα της, το οποίο είναι πολύ συγκεκριμένο: « … ευχαριστώ όσους στάθηκαν δίπλα μου και πίστεψαν σε εμένα. Είδα πολλά, κατάλαβα πολλά».  Σε συνέχεια της ίδιας ηλεκτρονικής ανάρτησης ανακοινώνει την αποχώρηση της από τα κοινά αφού όπως γράφει «..αποφάσισα να μείνω μακριά από τον συγκεκριμένο χώρο».

 

Ο δε Πέτρος Πετρόπουλος, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, ευχαριστεί πολλούς και διάφορους. Ξεχωρίζει ωστόσο την οικογένεια του: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη γυναίκα μου Αθηνά και το γιο μου Βασίλη και τους συγγενείς μου οι οποίοι κάθε στιγμή ήταν δίπλα στο δύσκολο και επίπονο προεκλογικό αγώνα, δίνοντας μου τεράστια ψυχικά αποθέματα για να ανταπεξέλθω σε όλα».

 

Οι εκλογές τέλειωσαν χθες και μέχρι τις επόμενες υπάρχει καιρός. Τα δικαστήρια οφείλουν να ξεμπερδέψουν γρήγορα με τα χθεσινά αποτελέσματα, πρέπει να κάνουν άμεσα ένα σωρό εργασίες αφού από την Πέμπτη οι δίκες ξαναρχίζουν. Οι αίθουσες των ακροατηρίων πρέπει να αδειάσουν από τα τσουβάλια με το εκλογικό υλικό .

 

Για την κ. Αρετή Κώτση η πολιτική ιστορία (της) είχε πρόωρο και όχι ευχάριστο τέλος. Το κακό για την εκπαιδευτικό που κινείται μεταξύ Καβάλας και Θάσου είναι ότι άθελα της έδωσε την ευκαιρία σε όσους από ένα σημείο και μετά έπαψαν να την στηρίζουν. Σε αυτούς που εσχάτως άρχισαν να την περιμένουν στη γωνία…!

 

Δημιουργήθηκε μια ασήμαντη αφορμή που όμως στο παρασκήνιο έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Έχουμε περιγράψει το τι συνέβη κι η κ. Κώτση έλαβε πρόσφατα την ορθή απόφαση να αποσυρθεί από τα προεκλογικά δεδομένα. Τώρα έχει μια μεγάλη ευθύνη. Να μιλήσει.

 

Οφείλει να μας διηγηθεί τις καταπληκτικές λεπτομέρειες μιας διαδρομής, την οποία κάποιοι θερμά την παρακίνησαν να ξεκινήσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο αλλά αγαπητή Αρετή, οι φίλοι και οι γνωστοί σου (όπως επίσης οι πολίτες της Καβάλας) ζητούν να μάθουν όλα τα πραγματικά γεγονότα. Αυτό το παρασκήνιο που οργίασε εις βάρος σου.

 

Σε συνέχεια των εξελίξεων στο ΚΙΝΑΛ με την αποχώρηση του Β. Βενιζέλου, ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Παπουτσής φαίνεται αρκετά προβληματισμένος. Η δήλωση του (ακολουθεί) αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Εάν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, εκτιμά ότι στην κοινοβουλευτική του ομάδα δεν χωράει, ή δεν χρειάζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τότε αυτή δεν μπορεί να είναι μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη…».

 

Στελέχη του τοπικού ΚΙΝΑΛ δήλωναν χθες την ικανοποίηση τους επειδή η αποχώρηση Βενιζέλου δεν δημιούργησε πρόβλημα αποχωρήσεων στην οργάνωση του Νομού. «Σε άλλους νομούς υπάρχουν αποχωρήσεις, εδώ όχι. Τουλάχιστον μέχρι τώρα» έλεγαν χαρακτηριστικά.

 

Εξ αιτίας των εθνικών εκλογών που έρχονται, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έλαβε απόφαση να μην απομακρύνει από την πλατεία Καπνεργάτη το γνωστό σπιτάκι του. Θα μείνει στη θέση του κι από εκλογικό κέντρο του Άρη Βέρρου θα γίνει εκλογικό κέντρο του κόμματος.

 

Στην οδό Βενιζέλου, κοντά στην οδό Κουντουριώτου, ετοιμάζεται καινούργια εμπορική επιχείρηση. Αυτή θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κατάστημα θα υπάρχουν μόνο αυτόματοι πωλητές (μηχανήματα) για συνεχή εξυπηρέτηση των περαστικών σε μεγάλη γκάμα προϊόντων.

 

Με πρόσφατη απόφαση που έλαβε η διοίκηση του Νοσοκομείου αποδέχθηκε δωρεά 44 βιβλίων και μιας εγκυκλοπαίδειας. Η δωρεά προέρχεται από οδοντίατρο και τα βιβλία της δωρεάς είναι του αντικειμένου της.

 

Ειδικό ένθετο για το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών φεστιβάλ διένειμε το Σάββατο η «Εφημερίδα των Συντακτών». Για το φεστιβάλ Φιλίππων μια μικρή μόνο αναφορά. Διαβάζουμε λοιπόν ότι «Το φετινό φεστιβάλ των Φιλίππων είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου κι έχει τίτλο «Η τέχνη της επιβίωσης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης