• 10 Μαΐου 2024,

Άνοιξη για πάντα παιδιά …

 Άνοιξη για πάντα παιδιά …

Εμένα πάντως προσωπικά το μυαλό μου οταν έρχεται ο Μάϊος πηγαίνει στα λειβάδια του γνωστού σήριαλ “Μικρό σπίτι στο Λειβάδι” με το οποίο μεγαλώσανε γενιές και γενιές και συγκεκριμένα στους τίτλους έναρξης του σήριαλ με την μικρή Λόρα να τρέχει μέσα στο λειβάδι μέχρι που σκοντάφτει και πέφτει.

Πάντα την ζήλευα την Λόρα όταν την έβλεπα να τρέχει ανέμελα στο συγκεκριμένο λειβάδι.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι την πρώτη του Μάη ο καιρός ήταν πολύ καλός και καμμία σχέση με τον καιρό της Κυριακή που απο το μεσημέρι και μετά έγινε Φθινοπωρινός.

Την χθεσινή Δευτέρα ο κόσμος το ευχαριστήθηκε γιατί βγήκε στην φύση και έφτιαξε και το παραδοσιακό στεφάνι στο οποίο δεσπόζει η παπαρούνα την οποία θα πρέπει να σημειώσουμε δεν την συναντάς τα τελευταία χρόνια και τόσο εύκολα.

Πρίν απο μερικές δεκαετίας τέτοια εποχή ήταν κάθε βήμα και μια παπαρούνα.

Απο το 2010 και μετά είμαστε κάθε βήμα και καυμός και ένας μεγάλος αναστεναγμός.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς το HILTON στην καρδιά της Αθήνας πήρε φωτιά απο τις διαβουλεύσεις – διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών προκειμένου να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και μετά στο Eurogroup της 22 Μαϊου να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στην Αθήνα επικεφαλής απο την μεριά των δανειστών είναι αυτό το “σκληρό” κορίτσι η Βελκουλέσκου που εκπροσωπεί το Ταμείο και είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που προσπαθεί έστω και την τελευταία στιγμή να σώσει οτι μπορεί αφού όλοι καταλαβαίνουν και κυρίως οι κυβερνητικοί οτι η συμφωνία η οποία έρχεται και είναι όμως απαραίτητη για να πάμε παρακάτω δεν είναι και η καλύτερη για την ελληνική πλευρά.

Είναι αυτό που λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Εμείς για άλλη μια φορά αφήνουμε το γκρεμό και επιλέγουμε το ρέμα το οποίο είναι σίγουρο οτι για άλλη μια φορά θα μας παρασύρει σε μια νέα δέσμη μέτρων τα οποία και θα ψηφιστούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.

Μετά έρχεται η συμφωνία στο Eurogroup της 22 Μαϊου και άμεσα οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος.

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας και ελπίζουμε και οι δανειστές.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα τελειώσουν τα τελικά κείμενα που θα έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και θα πρέπει να υπογράψει προκειμένου να πάμε παρακάτω.

Είμαστε ασιόδοξοι και σχεδόν σίγουροι οτι ο Μάϊος θα είναι ένας μήνας σιγουρα καλύτερος απο τον Απρίλη που μας σακάτεψε στην κυριολεξία

κυρίως λόγω των θερμοκρασιών που ήταν χαμηλές για την εποχή.

Μέχρι και πρίν απο μια εβδομάδα θέλω να σας θυμίσω οτι καίγανε τα καλοριφέρια , οι σόμπες και τα τζάκια.

Ούτε ένα φτυάρι δεν εμφανίστηκε όλο αυτό το διάστημα στην περιοχή “Γλάστρες” στο δρόμο προς το Παληό γιατί η γραφειοκρατεία έχει πάει πολύ πίσω τις συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης της καθίζησης της μίας λωρίδας του δρόμου.

Εν τ ω μεταξύ απο τους δυνατούς αέρηδες της Κυριακής οι μισοί και παραπάνω κώνοι έχουν πέσει και η εικόνα του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο θυμίζει “σκόρπια διαδήλωση”.

Θα πρέπει όλοι οι υπηρεσίες να βάλουν τα δυνατά τους ώστε άμμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης γιατί βλέπω να περνάει το καλοκαίρι και να τρώμε το ξύλινο το κάγκελο στην μούρη.

Στα Άχλα της Άνδρου πέρασε όπως ήταν προγραμματισμένο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ΑΛΦΑ η Ελένη Μενεγάκη που ανέβασε φώτο στο Instagram να έχει βγάλει μόλις απο το ξυλόφουρνο ένα ταψί με κρέας στο φούρνο και πατάτες.

Διότι το οιογενειακό τραπέζι εκείνης της ημέρας το επιμελήθηκε η ίδια η Μενεγάκη η οποία όταν πηγαίνει στα Άχλα γίνεται πολύ ενεργή με δουλειές του σπιτιού με το μποστάνι αλλα τέλος με το μαγείρεμα.

Αυτή ρε παιδιά δεν είναι γυναίκα αλλά ο θυληκός Μαγκάϊβερ !!!

Τυχερός ο Ματέο.

Είμαι σίγουρος οτι το ψητό στο φούρνο με τις πατάτες ήταν για το instagram ενώ μόλις θα κλείσανε οι κάμερες θα βγήκανε στην φόρα οι μπαρμπουνομάνες και οι σαργοί.

Σιγά μην την έβγαλε η Μενεγάκη με ένα κρέας στον φούρνο.

Αυτά είναι για τους θνητούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι επόμενες ημέρες , πρώτες του καινούργιου μήνα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με πολύ καλές θερμοκρασίες και χωρίς βροχές.

Αυτή την εβδομάδα Τετάρτη και Πέμπτη θα τσιμπήσουμε και τους 25 βαθμούς που θα μας φέρουν πιο κοντά στο φετεινό καλοκαίρι.

Οσοι δεν κατάφεραν να βουτήξουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα το κάνουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Θα πάνε όλα καλά , σίγουρα καλύτερα τον Μάϊο και γενικότερα το καλοκαίρι που έρχεται.

Μην χάνετε την αισιοδοξία και την πίστη σας.

Καλημέρα και καλό μήνα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης