Απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών στην ερώτηση της Ελευθεριάδου για τη μελέτη στα Τενάγη Φιλίππων

 Απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών στην ερώτηση της Ελευθεριάδου για τη μελέτη στα Τενάγη Φιλίππων

Εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης για την αποτελεσματική άρδευση και στράγγιση της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και συνυπέγραψαν 9 βουλευτές.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και να περαιώσει τάχιστα το έργο που θα δώσει οριστική λύση στην περιοχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Καραμανλή, έχει εγκριθεί η Τοπογραφική μελέτη, ενώ έχουν υποβληθεί η Υδραυλική Προμελέτη και οι απαιτούμενες Υποστηρικτικές Μελέτες.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης υπογράφηκε στις 17.09.2018, έπειτα από ενέργειες του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη. Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης της εκπόνηση της συνολικής μελέτης έχει οριστεί, βάσει χρονοδιαγράμματος, η 17η Σεπτεμβρίου του 2020. Σε κάθε περίπτωση, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της περιοχής θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη και θα παρέμβουν όταν χρειαστεί.

Η Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ,

Τάνια Ελευθεριάδου

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης