• 16 Απριλίου 2024,

Κώστας Φραγκογιάννης: Σε δύο μήνες νεότερα για Θάσο και Volkswagen

 Κώστας Φραγκογιάννης: Σε δύο μήνες νεότερα για Θάσο και Volkswagen

«Κουβεντιάζουμε εδώ και αρκετό καιρό με τη Volkswagen, επεξεργαζόμαστε ένα πλάνο βιωσιμότητας -αυτό που ονομάζουμε feasibility study- που έχει σχέση με την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

«Δουλεύουμε μαζί τους, τους έχουμε υποδεχθεί αυτές τις μέρες στην Καβάλα και τη Θάσο, με σκοπό να ολοκληρώσουμε αυτή τη μελέτη σκοπιμότητας, προκειμένου να αποφασίσουμε αν και με ποιες προϋποθέσεις θα προχωρήσει το project ή όχι. Η Θάσος αποτελεί ένα ελληνικό νησί, το οποίο θα μπορούσε να είναι ο χώρος όπου θα δοκιμάσει η Volkswagen καινούριες τεχνολογίες και καινοτομίες στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Θα εξετάσουμε και άλλα νησιά, ελπίζουμε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα καταλήξει το πλάνο αυτό σε ένα συμπέρασμα και τότε θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα πράγματα αναφορικά με το εν λόγω project», εξήγησε ο υφυπουργός.

Διευκρίνισε δε ότι «δεν είπαμε ότι θα πάμε στη Θάσο, ήλθαμε για να δούμε τη Θάσο, να συλλέξουμε στοιχεία που έχουν σχέση με το συγκοινωνιακό περιβάλλον, με την ενέργεια, με τον πληθυσμό, τον αριθμό των αυτοκινήτων», καθώς «υπάρχουν πολλά στοιχεία που καταρτίζουν αυτό το πλάνο βιωσιμότητας».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, το πλάνο για τον EastMed ο κ. Φραγκογιάννης επισήμανε: «Ο EastMed είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό project, όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωπαϊκή διασφάλιση ενέργειας.  Μετατρέπουμε τη χώρα μας σε έναν ενεργειακό κόμβο και μέσα από τον EastMed μπορούμε κοιτάσματα φυσικού αερίου να τα περάσουμε στην Ιταλία και από εκεί στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, έτσι ώστε κανείς από τους συνεταίρους μας και την Ελλάδα να μην είναι στηριζόμενος μόνο σε μία ή δύο πηγές φυσικού αερίου. Είναι κάτι το οποίο επιθυμούμε».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης (Πηγή ΑΠΕ)

 

Διαβάστε επίσης