• 19 Απριλίου 2024,

Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων στην εστίαση

 Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων στην εστίαση

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη μία ακόμη συνάντηση των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας με εκπροσώπους της αγοράς. Ειδικότερα από τον κλάδο της εστίασης.

Επιβεβαιώνοντας το περιεχόμενο της συζήτησης,  ο πρόεδρος του σωματείου Καφεζυθοπωλειον Γιώργος Βαφείδης περιέγραψε την προειδοποίηση προς τους επαγγελματίες της εστίασης για τους ελέγχους που η διεύθυνση υγείας θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με τον Γιώργο Βαφείδη στη σύσκεψη την Τρίτη εξηγήθηκε στους εκπροσώπους των σωματείων της εστίασης ότι το πρόβλημα για την πρόληψη του κορωνοϊού δεν τελείωσε.

Ο Γιώργος Βαφείδης είπε στην Πρωινή:

«Στην ίδια συνάντηση μας ζήτησαν να προσέξουμε πολύ τα θέματα ατομικής υγιεινής αλλά και τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών. Μας είπαν ότι θα κάνουν ελέγχους, εξήγησαν ότι για αυτούς είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό που βλέπουν να γίνεται στα μαγαζιά. Όπου όπως μας είπαν, εκτιμούν ότι δεν τηρείται κανένα μετρό! Μας ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν έλεγχοι και θα επιβληθούν πρόστιμα. Καταλαβαίνουμε ότι η Διεύθυνση Υγείας θέλει να τηρηθεί πιστά η νομοθεσία για την πρόληψη του κορονοϊου όπου ανά 2 τετραγωνικά μέτρα υπαίθριου χώρου υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας ενός ατόμου. Μας είπαν επίσης ότι φοβούνται πολύ για τα κρούσματα από το άνοιγμα των συνόρων και την άφιξη των τουριστών στην περιοχή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο προσεχές διάστημα ο διευθυντής υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος θα δώσει και ιντερνετικά οδηγίες στα μέλη των σωματείων -εστιάτορες καφεζυθοπώλες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπαρ κτλ. Αυτή η ιντερνετική παρέμβαση του Χρήστου Παπαδοπούλου θα έχει στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών. Ο Γιώργος Βαφείδης είπε στην Πρωινή ότι το προηγούμενο διάστημα οι έλεγχοι από την ίδια υπηρεσία έγιναν αλλά είχαν συμβουλευτικό χαρακτήρα και εξ αυτού του λόγου δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα. Κατά την άποψή του Γιώργου Βαφείδη η πανδημία δεν είναι φορολογικό μέτρο όπως νομίζουν αρκετοί συνάδελφοί του. Είναι πανδημία και δεν τελείωσε,  καταλήγει στις δηλώσεις του. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης