• 16 Απριλίου 2024,

Αποχή- απεργία και συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης (φωτογραφίες)

 Αποχή- απεργία και συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης (φωτογραφίες)

Με τη βοήθεια του καιρού που χθες το πρωί δεν ήταν βροχερός, πραγματοποιήθηκε και είχε επιτυχία -για τα δεδομένα της εποχής- συγκέντρωση εκπαιδευτικών στην πλατεία Καπνεργάτη.

Ήταν η διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας διαδικασία της αξιολόγησης, μία διαδικασία με την οποία εδώ και καιρό διαφωνούν. Χτες έγινε η πρώτη αποχή και απεργία της νέας εκπαιδευτικής περιόδου αλλά η διαφορετική άποψη των εκπαιδευτικών για τη συγκεκριμένη αξιολόγηση υφίσταται εδώ και μήνες. Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σημειώνουμε ότι οι συνδικαλιστές στις δηλώσεις που έκαναν χθες μίλησαν χωρίς να είναι συγκεκριμένοι ή να αναφέρουν στοιχεία, για μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή απεργία –αποχή. Αυτό όπως είπαν ίσχυε σε δημοτικά σχολεία- γυμνάσια – λύκεια και νηπιαγωγεία.

Έδωσαν δηλαδή την εντύπωση ότι στο Νομό Καβάλας η χθεσινή κινητοποίηση ήταν πετυχημένη.

Το γεγονός ίσως επιβεβαιώνεται και από το ότι η προσέλευση στην πλατεία Καπνεργάτη ήταν ικανοποιητικότατη. Ανάμεσα σε αυτούς που συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν ήταν πολλοί εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, σωματεία του ΠΑΜΕ, πολίτες και άλλοι εργαζόμενοι.

Στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Βασίλης Ποιμενίδης είπε ότι η συγκεκριμένη διαφωνία των εκπαιδευτικών και οι κινητοποιήσεις τους δεν είναι κάτι συνηθισμένο. «Είναι η μάχη των μαχών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τάσος Ιωαννίδης πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας είπε στους δημοσιογράφους:

«Ο κλάδος μας απέχει από τη συγκεκριμένη αξιολόγηση. Είναι μεγάλη η συμμετοχή των καβαλιωτών στη σημερινή απεργία και αποχή. Το Υπουργείο δεν κάνει μαζί μας διάλογο». Στους δημοσιογράφους μίλησε η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας κ. Σοφία Φιλιππίδου. Η κ.Φιλιππίδου είπε κι αφού έκανε κριτική στο Υπουργείο για όσα προωθεί, ότι η ΟΛΜΕ δηλαδή οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν σχέδιο για μία δίκαιη αξιολόγηση. Καλώντας το Υπουργείο να προσέλθει σε διάλογο επί του σχεδίου αυτού».

Διαβάστε επίσης