• 25 Απριλίου 2024,

Προσλήψεις γιατρών υποσχέθηκε η Μίνα Γκάγκα στην επίσκεψη της στο Νοσοκομείο

 Προσλήψεις γιατρών υποσχέθηκε η Μίνα Γκάγκα στην επίσκεψη της στο Νοσοκομείο

Μία περίπου ώρα διήρκεσε χθες νωρίς το απόγευμα η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Νωρίτερα η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο της Δράμας. Την κ. Γκάγκα υποδέχθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου 40 περίπου υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας λόγω του ότι δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν. Η διαμαρτυρία τους έγινε από… απόσταση μιας και δεν τους επιτράπηκε να μπουν μέσα στον περιβάλλοντα χώρο και να πλησιάσουν στο κτίριο του Νοσοκομείου.

Η κ. Γκάγκα συνοδεύονταν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Νοσοκομείου Καβάλας επανέλαβε ότι αυτό θα ενισχυθεί με 6 επιπλέον γιατρούς (διαδικασία προσλήψεων) και 2 αναισθησιολόγους.

Ειδικότητα στην οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη και πρόβλημα. Για τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης η κ. Γκάγκα υποσχέθηκε βοήθεια επί της γραφειοκρατικής διαδικασίας, η οποία θα επιδιωχθεί να δοθεί από σήμερα κιόλας. Χθες μπήκε στην τελική ευθεία η διαδικασία αναπλήρωσης κενών στην καθαριότητα του Νοσοκομείου.


Χθες το πρωί το Νοσοκομείο Καβάλας 38 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και 7 στη ΜΕΘ. Ο κ. Κλειτσιώτης δήλωσε ότι εφόσον βρεθεί νοσηλευτικό προσωπικό, το Νοσοκομείο είναι έτοιμο να λειτουργήσει και δεύτερη κλινική κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης