• 25 Απριλίου 2024,

Αποφάσεις χωρίς δημοσιότητα για τη ΔΕΥΑΚ

 Αποφάσεις χωρίς δημοσιότητα για τη ΔΕΥΑΚ

Η συνεδρίαση της Πέμπτης της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ ήταν ως συνήθως επεισοδιακή. Δύο μέλη αποχώρησαν, ένα δεν προσήλθε διαμαρτυρόμενο. Στη διάρκεια της λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για εκπόνηση μιας τουλάχιστον μελέτης για τη λειτουργία του Βιολογικού της Άσπρης Άμμου. Για την κατάσταση του οποίου δεν υπάρχει αναλυτική ενημέρωση. Ούτε φυσικά για το περιεχόμενο της μελέτης.

Επεισοδιακή κι αυτή η συνεδρίαση της διοικήσεως της ΔΕΥΑΚ

Μία ακόμη συνεδρίαση πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ και για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή. Αφορμή ώστε να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, ήταν το γεγονός ότι δεν περιλάμβαναν τις σχετικές εισηγήσεις όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα, οι εισηγήσεις δε στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη της διοικήσεως λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση, αλλά έπρεπε να αναγνωσθούν στο χώρο της δημοτικής επιχείρησης λίγο πριν την έναρξη της συνεδριάσεως.

Ίδια παράπονα διατύπωσε με επιστολή του προς το προεδρείο της ΔΕΥΑΚ ο Φάνης Αλμυρός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, που εξήγησε την αποχή του από τη συνεδρίαση. Ένα τμήμα της συνεδριάσεως πραγματοποιήθηκε παρουσία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΥΑΚ αποφάσισε την Πέμπτη την εκπόνηση μελέτης για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των παλαιών δεξαμενών στο βιολογικό σταθμό της Άσπρης Άμμου.

Επίσης, αποφάσισε εκτέλεση υποβρύχιων εργασιών συντήρησης του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού στην Άσπρη Άμμο. Το έργο θα έχει προϋπολογισμό 20.000 ευρώ. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής ποινής στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, επειδή στοιχεία της επιχείρησης τα κατέθεσε με μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Καβάλας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος βάσει της εισήγησης – γνωμοδότησης του δικηγόρου.

Η δικηγόρος κ. Ακριτίδου, εξήγησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πως χαρακτηρίζονται τα έγγραφα, ποια είναι εμπιστευτικά, ποια είναι απόρρητα. Εμμέσως πλην σαφώς η κ. Ακριτίδου, συμβούλευσε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, διευκρινίζοντας ότι συνοδευτικά έγγραφα της μηνυτήριας αναφοράς του σωματείου είναι εμπιστευτικά κι άρα δε θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή του σωματείου προκειμένου να κατατεθούν στη δικαιοσύνη. Η άποψη που διατύπωσε η κ. Ακριτίδου ήταν ότι αν τα έγγραφα απαιτούνταν για την εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα έπρεπε να ζητηθούν από την εισαγγελία Καβάλας και όχι να κατατεθούν σ’ αυτήν από το σωματείου.

Λύση ως το καλοκαίρι

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κρυονερίου Κώστας Πριονίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωρινή λύση των τελευταίων ημερών για την ύδρευση του Ζυγού με μεταφερόμενο νερό από το Κρυονέρι. Οι κάτοικοι του χωριού είναι θετικοί, σημείωσε ο κ. Πριονίδης, ωστόσο αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η ζήτηση νερού αυξάνεται και οι υπάρχουσες ποσότητες δε θα επαρκούν και για τα δύο δημοτικά διαμερίσματα. Σύμφωνα με τον Κώστα Πριονίδη, η ΔΕΥΑΚ έχει χρονικό περιθώριο έως τα τέλη Μαΐου ώστε να βρει άλλη λύση για το νερό ύδρευσης του Ζυγού.

Διαβάστε επίσης