• 25 Απριλίου 2024,

Νέα καταδίκη για κλοπή δικύκλου και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

 Νέα καταδίκη για κλοπή δικύκλου και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Για χρονικό διάστημα μιας περίπου ώρας το Τριμελές Καβάλας ασχολήθηκε χθες με υπόθεση κλοπής δικύκλου, εξαρτήματα του οποίου βρέθηκαν να πωλούνται διαδικτυακά μέσω τοπικής επιχείρησης. Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό. Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν και πάλι. Η ιστορία παρουσιάστηκε αναλυτικά στο δικαστήριο από τον καταγγέλλοντα, δύο μάρτυρες υπεράσπισης και τους δύο κατηγορούμενος. Ένας εκ των οποίων είχε συνήγορο υπεράσπισης.

Ο ιδιοκτήτης του δικύκλου ισχυρίστηκε ότι τον Αύγουστο του 2011 το στάθμευσε στην περιοχή των Αμμολόφων. Μετά από 15 περίπου μέρες που πήγε να το πάρει, δεν το βρήκε. Μετά από καιρό είδε εξαρτήματα του δικύκλου του (που αναγνώρισε) σε γνωστή ιστοσελίδα πανελλήνιας επισκεψιμότητας. Τα πωλούσε επιχείρηση του πρώην Δήμου Φιλίππων. Πήγε εκεί με συνοδεία αστυνομικών. Βρήκε και πήρε τα εξαρτήματα που επέμενε ότι ήταν του δικύκλου του. Η έρευνα που επακολούθησε προκάλεσε την ποινική δίωξη στους δύο άνδρες. Στον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε αυτόν που ισχυρίστηκε ότι βρήκε τα εξαρτήματα πεταμένα σε ένα παλιό λατομείο στον πρώην Δήμο Ορεινού. Στη συνέχεια τα έδωσε στον επαγγελματία.

Πρώτος κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του δικύκλου. Περιέγραψε την ιστορία. Υποστήριξε ότι όλα τα εξαρτήματα του δικύκλου τα αναγνώρισε αρχικά στο διαδίκτυο επειδή τα είχε επεξεργαστεί πριν τα τοποθετήσει. Προέκυψε μάλιστα ότι ο κινητήρας που βρέθηκε στο κατάστημα, είχε σβησμένο τον αριθμό του. Ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης στήριξε τον ισχυρισμό του πρώτου κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τον οποίο τα εξαρτήματα βρέθηκαν συμπτωματικά το 2014 σε ένα παλιό λατομείο. Ο δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης είπε ότι η επιχείρηση πήρε τα εξαρτήματα και σε αντάλλαγμα διόρθωσε βλάβη στο δίκυκλο του κατηγορούμενου που τα βρήκε στο λατομείο.

Αυτός που βρήκε όπως επέμενε τα εξαρτήματα, απολογήθηκε στηριζόμενος στην ανεύρεση των εξαρτημάτων. Αρνούμενος κλοπή του δικύκλου. «Δεν έκλεψα το δίκυκλο. Βρήκα τα εξαρτήματα σε ένα παλιό λατομείο. Αν ήξερα που έμπλεκα δεν θα έκανα το παραμικρό» είπε μεταξύ των άλλων. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης της επιχείρησης που τα πουλούσε, αρνήθηκε την ευθύνη του. Δήλωσε ότι δεν είχε δόλο, δεν ήξερε είπε ότι προέρχονταν από κλεμμένο δίκυκλο. «Δεν φανταζόμουν ότι ήταν κλεμμένα» τόνισε.

Ο εισαγγελέας στην πρόταση του ζήτησε την καταδίκη των δύο κατηγορούμενων. Υποστήριξε ότι η αξία των εξαρτημάτων ήταν περίπου 1.000 ευρώ. Το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο. Μείωσε την ποινή του κατηγορούμενου για την κλοπή στους 8 από τους 9 μήνες και του επαγγελματία (αποδοχή προϊόντων εγκλήματος) στους 8 από τους 13. Και για τους δύο δόθηκε τριετής αναστολή.

Διαβάστε επίσης