• 26 Απριλίου 2024,

Σεμινάριο της UNICEF στο ΠΕΚ Καβάλας

 Σεμινάριο της UNICEF στο ΠΕΚ Καβάλας

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον δασκάλων και νηπιαγωγών που εργάζονται σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας για συμμετοχή σε σεμινάριο το οποίο προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στην πόλη μας η UNICEF, μέσω συνεργασίας με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήδη οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο που θα φιλοξενηθεί στο Περιφερειακό Κέντρο Επιμόρφωσης Καβάλας, το απόγευμα της 1ης και της 2ας Μαρτίου, από τις 16:00 έως τις 20:00. Το σεμινάριο αποσκοπεί στην ενδυνάμωση κι επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που έχουν διδάξει ή ενδέχεται να κληθούν προκειμένου να διδάξουν σε τάξεις όπου θα μετέχουν προσφυγόπουλα.

Η θεματολογία αφορά στην ανάδειξη ορθών εκπαιδευτικών πρακτικών σε συνάρτηση με το πολιτισμικό υπόβαθρο των προσφυγικών πληθυσμών, πρακτικών θετικής πειθαρχίας, διαχείρισης παιδικού τραύματος, παρεμβάσεων για την προώθηση της μη βίας και βιωματικές δραστηριότητες ψυχο-συναισθηματικής προσέγγισης των παιδιών αυτών των ομάδων.

Δυστυχώς θα το παρακολουθήσουν μόνο 35 άτομα με αυστηρή τήρηση της σειράς προτεραιότητας ενώ οι ενδιαφερόμενοι ήταν πάρα πολλοί. Η ιδιαιτερότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι σ’ αυτό εισηγητές θα είναι εκπρόσωποι της UNICEF από την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης