• 20 Απριλίου 2024,

Ογδόντα χρόνια Οδηγισμός στην Καβάλα

 Ογδόντα χρόνια Οδηγισμός στην Καβάλα

Σήμερα και αύριο η Καβάλα τιμά τα ογδόντα χρόνια του Οδηγισμού. Ογδόντα χρόνια κύλησαν από το 1937 όταν ιδρύθηκε στην Καβάλα το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Αύριο στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο αρχαιολογικό μουσείο η κεντρική εκδήλωση παρουσία της 94χρονης Λίλιαν Μπάξερ, μιας γυναίκας που ζει σήμερα στην Αθήνα αλλά ίδρυσε το 1937 στην Καβάλα μαζί με άλλες κυρίες εκείνης της περιόδου τον Οδηγισμό.

Η κόρη της, γνωστή συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ, θα μιλήσει επίσης το πρωί της Κυριακής σχετικά με τα διαχρονικά οφέλη του Οδηγισμού σε ένα νέο. Όπως δήλωσε χθες στην εφημερίδα μας η Ελένη Αποστολίδου, πρόθεση του Οδηγισμού στην Καβάλα είναι η παρουσίαση φωτογραφικού υλικού κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, καλύπτοντας τη διαδρομή των ογδόντα ετών.

Πέραν της εκθέσεως υπάρχει κι ένας μεταγενέστερος στόχος που είναι η εκτύπωση λευκώματος με την ιστορία του Οδηγισμού στην Καβάλα. οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80χρονων του Οδηγισμού στην πόλη μας αρχίζουν σήμερα το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη. Επί δύο ώρες και με τη συνεργασία του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας θα πραγματοποιηθεί συλλογή πλαστικών καπακιών αλλά και πλαστικών φιαλών νερού, προκειμένου να ενισχυθεί ο νομαρχιακός σύλλογος που μετατρέπει τα συλλεγόμενα υλικά σε χρήματα προκειμένου να αγοράσει αναπηρικά αμαξίδια. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποιήσεως της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και συνεργασίας. Έτσι οι συμπολίτες θα πρέπει να την ενισχύσουν.

Οι εκπρόσωποι του Οδηγισμού στην Καβάλα δίνουν μεγάλη σημασία στην εκδήλωση της Κυριακής στην οποία προσκαλούν όλους τους συμπολίτες ώστε να μετέχουν και να την παρακολουθήσουν.

Διαβάστε επίσης