• 28 Μαρτίου 2024,

Λαϊκή συνέλευση στις Κρηνίδες για να μην κλείσει το τραπεζικό κατάστημα

 Λαϊκή συνέλευση στις Κρηνίδες για να μην κλείσει το τραπεζικό κατάστημα

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιείται το απόγευμα στις Κρηνίδες προκειμένου να οργανωθεί περαιτέρω η πίεση πολιτών και τοπικών παραγόντων και να αποφευχθεί το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της Πειραιώς που λειτουργεί στο χωριό. Ο πρώην αντιδήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Παπαδόπουλος που ως ενεργός πολίτης συμμετέχει στην πρωτοβουλία θύμισε ότι το κατάστημα που κινδυνεύει να κλείσει και μάλιστα μέσα από συνοπτικές διαδικασίες κατά το παρελθόν λειτουργούσε ως Αγροτική Τράπεζα. Υπήρχε δηλαδή σκοπιμότητα λειτουργίας, που ήταν η εξυπηρέτηση του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Ο κ. Παπαδόπουλος θύμισε επίσης ότι τα έτη 2012 – 2013 διέκοψε τη λειτουργία της στις Κρηνίδες η Εθνική Τράπεζα που μέχρι τότε διέθετε δικό της κατάστημα. Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος των Κρηνίδων έως τα μέσα Μαρτίου. Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, οι κάτοικοι των Κρηνίδων και της ευρύτερης περιοχής καλούνται να παραστούν σήμερα στη λαϊκή συνέλευση προκειμένου να ενταθεί η πίεση προς την τράπεζα και να μην υλοποιήσει εκείνο που ανακοίνωσε.

Η λαϊκή συνέλευση οργανώνεται από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες των Κρηνίδων. Κατά τον κ. Παπαδόπουλο, οι κάτοικοι των Κρηνίδων ικανοποιήθηκαν από την επιστολή της δημάρχου Καβάλας, που ως γνωστό απειλεί την Τράπεζα Πειραιώς ακόμη και με τη διακοπή κάθε συνεργασίας με το δήμο, σε περίπτωση κλεισίματος του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ζητήματα ανέκυψαν στη Σταυρούπολη Ξάνθης και στο Καλαμπάκι Δράμας. Σε κάποιες περιπτώσεις η πίεση της τοπικής κοινωνίας επέφερε αποτέλεσμα και σε κάποιες άλλες όχι. Εμείς, παρατήρησε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, πρέπει να πολεμήσουμε και να αντισταθούμε, όπως έπραξαν όσοι βρέθηκαν στην ίδια θέση.

Διαβάστε επίσης