Ετοιμάζει πρόταση για το Βιοτεχνικό Πάρκο το Επιμελητήριο Καβάλας

 Ετοιμάζει πρόταση για το Βιοτεχνικό Πάρκο το Επιμελητήριο Καβάλας

Στο περιθώριο σύσκεψης που έγινε χθες στο Δημαρχείο για το πρόγραμμα έργων του Β.Α.Α. , συζητήθηκε το πρόβλημα των τελευταίων ημερών σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο. Η συζήτηση έγινε ανάμεσα στη Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Από τα όσα ταυτόχρονα γίνονται γνωστά προκύπτουν τα εξής νέα(;) δεδομένα: Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας έχει τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη προκειμένου να εξετάσει συγκεκριμένα το σενάριο, το Βιοτεχνικό Πάρκο να «περάσει» στην αρμοδιότητα του τοπικού φορέα. Την υποστήριξη της σε αυτήν την ιδέα παρέχει στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και η Δήμαρχος. Ωστόσο το Επιμελητήριο είναι προσεκτικό. Συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, υπολογίζει το χρέος που θα επωμιστεί κι αμέσως μετά θα προτείνει τους όρους με τους οποίους θα ασχοληθεί με το θέμα, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου. Φαίνεται ότι το Επιμελητήριο επιθυμεί να εμπλακεί δυναμικά αλλά δεν βιάζεται καθώς εδώ που έφθασε η όλη υπόθεση ίσως να υπάρξουν «παγίδες». Βασικό είναι το ζήτημα των ποσοστών στην ανώνυμη εταιρία του Βιοτεχνικού Πάρκου. Σήμερα μεγαλομέτοχος είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ο κ. Δέμπας θα κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί ώστε να προτείνει στον κ. Περιφερειάρχη συγκεκριμένες ενέργειες. Αρκεί να υπάρξει τρόπος που το Επιμελητήριο θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια στο βιοτεχνικό πάρκο χωρίς να αναλάβει κανένα οικονομικό ρίσκο.

Διαβάστε επίσης