Δεν συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή για τα αδέσποτα

 Δεν συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή για τα αδέσποτα

Παρέμβαση σε εκπομπή του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ έκανε χθες ο Κώστας Γιτίσογλου (φωτογραφία), συμπολίτης που επί σειρά ετών μεριμνά για την προστασία των αδέσποτων ζώων της Καβάλας. Σήμερα ο κ. Γιτίσογλου είναι γενικός γραμματέας στην Εταιρεία Περίθαλψης Αδέσποτων & Άγριων Ζώων. Ταυτόχρονα, είναι ο εκπρόσωπος της Εταιρείας στη δημοτική επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων.

Την παρέμβαση του Κώστα Γιτίσογλου προκάλεσε παρέμβαση της δημάρχου για το γεγονός ότι στις Σέρρες ο δήμος τα κατάφερε άριστα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Αρχικά ο κ. Γιτίσογλου διόρθωσε, όπως είπε τη δήμαρχο, καθώς το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων υφίσταται και στο δήμο Σερρών. Στη συνέχεια, αναφορικά με τα όσα πράττει ή όχι ο δήμος Καβάλας, ο κ. Γιτίσογλου επεσήμανε:

«Έχουμε πολλά παράπονα. Τόσο καιρό βάζουμε πλάτη διότι κατανοούμε πως δεν υπάρχουν χρήματα. Ωστόσο δεν έχουμε επίσημη και αναλυτική ενημέρωση. Προσπαθούμε να πιέσουμε ώστε να συνεδριάζει τακτικά η αρμόδια δημοτική επιτροπή. Μάλιστα, στείλαμε και σχετική επιστολή ζητώντας τη συνεδρίαση της επιτροπής».

Ο κ. Γιτίσογλου αναφέρεται φυσικά στη δημοτική επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων που προβλέπεται από το νόμο 4039/2012. Η επιτροπή έχει 5μελη σύνθεση και με πρόεδρο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ζήση Μπόνια. Ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι η επιτροπή συνεδρίασε τον περασμένο Δεκέμβρη και θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Μπόνιας φάνηκε να απορρίπτει την ασκούμενη κριτική εκ μέρους του κ. Γιτίσογλου.

Πάντως, ο κ. Γιτίσογλου απέρριψε ακόμη και τα ενημερωτικά δελτία τύπου του δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων τα οποία εκδίδονται κάθε μήνα. Σ’ αυτά, είπε, δεν περιλαμβάνεται αναλυτική ενημέρωση για όσα συμβαίνουν σε επίπεδο στειρώσεων για παράδειγμα. Δεν αρκούν τα δελτία τύπου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιτίσογλου.

Διαβάστε επίσης