• 19 Μαΐου 2024,

Αρχικά μόνο το γυάλινο κτήριο ζητά το ΤΕΙ ΑΜΘ

 Αρχικά μόνο το γυάλινο κτήριο ζητά το ΤΕΙ ΑΜΘ

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη εξήγησε χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ τι ακριβώς ζητά το ΤΕΙ ΑΜΘ την παρούσα στιγμή από το κράτος και τον Δήμο Καβάλας. Ζητά, διευκρίνισε η αντιδήμαρχος, κατ’ αρχήν το γυάλινο κτήριο του παλιού νοσοκομείου.

Η κ. Δρακονάκη επισκέφθηκε το γυάλινο κτήριο μαζί με τους κ.κ. Μπαντέκα και Μητρόπουλο και όπως διαπίστωσαν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Όπως είπε η αντιδήμαρχος, πρέπει να γίνει μια συντήρηση στα ηλεκτρο-μηχανολογικά του και φυσικά ο απαραίτητος καθαρισμός. Κατά την Ευαγγελία Δρακονάκη το ΤΕΙ ΑΜΘ ζητά τον συγκεκριμένο χώρο για τα εργαστήρια και τα γραφεία του νέου πανεπιστημίου. Σημείωσε ωστόσο ότι πριν από όλα θα πρέπει να γίνει μία ακόμη συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα κτήρια του παλιού νοσοκομείου η Ευαγγελία Δρακονάκη παρατήρησε: «Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει τι θα πράξει. Σκοπεύει να παραχωρήσει τα συγκεκριμένα κτήρια; Το αίτημα που διατυπώνει και στο Δήμο Καβάλας το ΤΕΙ ΑΜΘ ίσως σταθεί η αφορμή προκειμένου η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα πιο σοβαρά».

Χθες, στη μεσημβρινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε με χρήματα του δήμου το έργο της αντικατάστασης του φάρου στον ύφαλο της Ραψάνης. Αν στο μεταξύ προκύψει κάποιο ευρωπαϊκό ή άλλο πρόγραμμα τότε το έργο θα χρηματοδοτηθεί από αυτό. Στην εργολαβία προβλέπεται η ενίσχυση του υφιστάμενου φάρου.

Τέλος, η Ευαγγελία Δρακονάκη δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι η παράταση που έδωσε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο στο έργο του Βερούλειου γηπέδου εκτιμά πως θα είναι η πρώτη και η τελευταία.

 

 

Διαβάστε επίσης