Άρχισαν τα δοκιμαστικά τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο

 Άρχισαν τα δοκιμαστικά τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο

Σε δοκιμαστική λειτουργία είναι από το Σαββατοκύριακο το εργαστήριο του Νοσοκομείου Καβάλας που κάνει τεστ για τον κορωνοϊό.

Κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του εργαστηρίου θα υπάρξει συνεργασία με αυτό του ΑΧΕΠΑ ώστε τα τεστ να γίνονται και στα δύο για να υπάρξει έλεγχος κι επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια τα τεστ θα γίνονται μόνο στο Νοσοκομείο (αρχικά μόνο για τους δικούς του ασθενείς). Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν άμεσα.

Στη διάρκεια του διήμερου Παρασκευή- Σάββατο το Νοσοκομείο έλαβε αρνητικά αποτελέσματα σε περίπου 15 τεστ. Αφορούσαν ισάριθμους ασθενείς του που όπως αποδείχθηκε δεν έχουν τον κορωνοϊό.

Το ίδιο διήμερο μειώθηκαν σημαντικά οι ασθενείς με πυρετό που εξετάστηκαν ως ύποπτα περιστατικά. Το γεγονός δημιουργεί μια γενικότερη αισιοδοξία στους εκπροσώπους του Νοσοκομείου Καβάλας.

Εν τω μεταξύ η 55χρονη κάτοικος Καβάλας, πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στο Νομό μας, παρουσιάζει κι άλλη βελτίωση στην υγεία της. Δύο συνεχόμενα τεστ στον ιό αποδείχθηκαν αρνητικά κι έτσι σύντομα θα βγει από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύεται.

Η 34χρονη, από το περιβάλλον της, πάει καλύτερα. Τις τελευταίες μέρες η υγεία της άρχισε να βελτιώνεται.

Διαβάστε επίσης