Αρχίζει σε έναν μήνα η ανάπλαση της πλατείας Ποταμουδίων

 Αρχίζει σε έναν μήνα η ανάπλαση της πλατείας Ποταμουδίων

Αμέσως μετά το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου για τα δημοτικά σχολεία, περίπου σε έναν μήνα από σήμερα, εγκαθίσταται ο ανάδοχος κι αρχίζει το έργο της ανάπλασης της πλατείας Ποταμουδίων (πλατεία Νεαπόλεως κατά τον τίτλο του έργου).

Ταυτόχρονα και αυλής του 11ου δημοτικού σχολείου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα χρόνο. Μετά το τέλος των εργασιών όλα θα είναι διαφορετικά και φυσικά καλύτερα. Όλο το Καλοκαίρι η πλατεία (και αυλή του σχολείου) θα είναι εργοτάξιο. Περιοχή μη προσβάσιμη για τους περίοικους. Μικρούς και μεγάλους.

Προτεραιότητα του Δήμου και του ανάδοχου είναι ως τον Σεπτέμβρη που επαναλειτουργούν τα σχολεία, μέρος του έργου να είναι έτοιμο ώστε να δοθεί προς χρήση για τις ανάγκες του δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Είναι δύσκολο αυτό αλλά πρέπει πάση θυσία να συμβεί. Με την εγκατάσταση του ο ανάδοχος προγραμματίζει να ξηλώσει το σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Με λίγα λόγια οι εργασίες όταν αρχίσουν, θα γίνονται σε όλη την έκταση της πλατείας.

Η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Νεαπόλεως Ποταμουδίων, προβλέπει:

Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, εξεδρών, στεγάστρων και ξύλινων δαπέδων τοποθέτηση φωτιστικών. Φυτεύσεις δέντρων και λουλουδιών. Δημιουργία τοιχίων, κατασκευή περίφραξης, τοποθέτηση μπαρών στάθμευσης ποδηλάτων και έξυπνων ηλιακών παγκακιών, κατασκευή ελαστικού δαπέδου ασφαλείας, πλακών όδευσης τυφλών και κυκλικών καθισμάτων, κατασκευή ράμπας ΑμΕΑ.


Εξελίσσονται ομαλά οι εργασίες διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του βόρειου πεζοδρομίου έμπροσθεν του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».

Από χθες συνεχίζονται στο δεύτερο μέρος του μεγάλου πεζοδρομίου. Με πορεία πλέον προς το παλιό στρατοδικείο. Ταυτόχρονα εγκαθίσταται νέος φωτισμός (νέες κολώνες) με λάμπες τύπου led. Για να λειτουργήσει σωστά το νέο πεζοδρόμιο θα πρέπει στην ίδια περιοχή να εργαστεί και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Απομακρύνοντας το υφιστάμενο δίκτυο φωτισμού. Αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πότε θα γίνει. Πάντως δεν θα αργήσει. Το έργο αφορά μόνο το βόρειο πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Δηλαδή δεν θα υπάρξει αντίστοιχο στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Διαβάστε επίσης