• 19 Μαΐου 2024,

Άρης Βέρρος: Η φωτιά στο ύψωμα «Βασιλάκη» είναι καμπανάκι για όλους

 Άρης Βέρρος: Η φωτιά στο ύψωμα «Βασιλάκη» είναι καμπανάκι για όλους

Την Παρασκευή το πρωί μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πρωινής ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος.

Αυτή τη φορά η συνέντευξη του είχε θέμα το περιστατικό δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή ύψωμα «Βασιλάκη». Σε μία περιοχή όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του. Ο Άρης Βέρρος έσπευσε στο σημείο του περιστατικού από γενικότερο ενδιαφέρον και όπως υποστήριξε στη συνέντευξη «Αυτό το περιστατικό ήταν ένα καμπανάκι για όλους».

Ο κ. Βέρρος έθιξε χρόνια προβλήματα της ίδιας συνοικίας της πόλης, στην οποία είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης. Το νερό είναι ζητούμενο για τους μόνιμους κατοίκους της. Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία διαμένουν αρκετές οικογένειες. Αυτή βρίσκεται πάνω από το νέο νοσοκομείο, σε μία έκταση (λόφο) κατά βάση δασική. Όχι μόνο δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης αλλά και οι δρόμοι για κάθε σπίτι είναι ένα μεγάλο δύσκολο σταυρόλεξο!

Στις δηλώσεις του ο Άρης Βέρρος μεταξύ άλλων είπε: «Μου έκανε εντύπωση το περιστατικό επειδή εκτός των άλλων την ίδια στιγμή φυσούσαν ισχυροί άνεμοι. Ευτυχώς η φωτιά εκδηλώθηκε εντός ιδιοκτησίας. Σημειώνω το γεγονός επειδή όλοι όσοι μένουμε στην ίδια περιοχή φροντίζουμε να έχουμε καθαρούς τους χώρους μας . Ειδικά τα Καλοκαίρι. Αυτό το κάνουμε εμείς με δική μας πρωτοβουλία. Σε αντίθεση με τις υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στους εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο. Από τις συζητήσεις που κάνουμε δεν έχει προσδιοριστεί η αιτία της πυρκαγιάς. Πάντως έχει ενδιαφέρον η ευαισθησία των καβαλιωτών που αμέσως μόλις είδαν πυκνούς καπνούς έσπευσαν να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική υπηρεσία. Η οποία πήγε γρήγορα στο σημείο. Διαπιστώνεται δηλαδή ότι πρόκειται για ευαίσθητους συμπολίτες. Γεγονός που έχει σχέση με τα όσα έγιναν στην Καβάλα στην φωτιά του 1985. Κατά τη γνώμη μου είναι αναγκαία η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο ύψωμα «Βασιλάκη» καθώς το δίκτυο αυτό θα είναι ταυτόχρονα και ένα δίκτυο πυροπροστασίας και πυρασφάλειας».

Με τις ίδιες δηλώσεις ο Άρης Βέρρος ζητά να δράσουν κυρίως οι δασικές υπηρεσίες οι οποίες θυμάται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν παρουσία τα καλοκαίρια στην περιοχή ύψωμα «Βασιλάκη». Επισημαίνει ταυτόχρονα και τα όσα πρέπει να κάνει από τη δική του πλευρά ο Δήμος Καβάλας. Είναι πολύ πιθανό στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρατηρήσεις του Άρη Βέρρου να τεθούν ως ερώτηση υπόψη της διοίκησης του δήμου.

Διαβάστε επίσης