• 18 Μαΐου 2024,

Ασφυκτικά γεμάτο το Όσκαρ λόγω Παιδόπολης και Fortisimo

 Ασφυκτικά γεμάτο το Όσκαρ λόγω Παιδόπολης και Fortisimo

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο ήταν το βράδυ του Σαββάτου η αίθουσα του Όσκαρ. Επρόκειτο για την επετειακή εκδήλωση του συλλόγου «Φίλοι της Παιδόπολης» αφού αυτό το διάστημα συμπληρώνονται 5 χρόνια προσφοράς. 5 χρόνια από την ίδρυση του. Για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου έπαιξαν ρόλο: Η δράση του συλλόγου κι η ευαισθησία της κοινωνίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη. Το διάσημο κουαρτέτο Φορτίσιμο αλλά και η συμμετοχή στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης της χορωδίας του Μουσικού σχολείου υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού Κώνσταντίας Κύπρου. Τα δε έσοδα της εκδήλωσης (υπήρχε συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ) θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα στηρίζει τα παιδιά που λόγω ηλικίας φεύγουν από την Παιδόπολη, προκειμένου να κάνουν με όσο το δυνατό καλύτερες προϋποθέσεις το νέου τους ξεκίνημα.

Οι Φορτίσιμο ήρθαν στην Καβάλα και δεν πληρώθηκαν για την εμφάνιση τους. Μπόλικη εθελοντική δουλειά από τη διοίκηση του συλλόγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα της εκδήλωσης τα μέλη του δ.σ. βρίσκονταν στην είσοδο του Όσκαρ και προετοίμαζαν μια λιτή δεξίωση, ένα κέρασμα που προσφέρθηκε στο κοινό κατά την αποχώρηση του. Αυτή η χειρονομία στηρίχθηκε σε δωρεές τοπικών επιχειρήσεων όπως Simolive, Ιμαρέτ, ανελκυστήρες Καφετζή, Il Forno, Στάχυ, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας Πλασάτης κτλ. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν φυσικά και ο Δήμος Καβάλας.

Πολύ ενδιαφέρουσα, αν και χρονικά μεγάλη, η εισαγωγική ομιλία του Παναγιώτη Αγαπητού. Ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στην αναγνώριση αυτού από το κράτος (έλαβε πιστοποίηση τον περασμένο Απρίλιο), στα 140 μέλη του και στα 25 περίπου παιδιά της Παιδόπολης που ο σύλλογος στηρίζει. Η Θώμη Αγγέλου συμπλήρωσε τα εισαγωγικά λόγια με στοιχεία για τους καλλιτέχνες και τους μαθητές που αμέσως μετά ανέβηκαν στη μεγάλη σκηνή του Όσκαρ.

Χαμογελαστές, ευγενικές και κυρίως προσιτές οι 4 κοπέλες του Φορτίσιμο εμφανίστηκαν με κόκκινα μίνι φορέματα πάνω από τα οποία υπήρχε ένα λεπτό ύφασμα. Η Μαρία Εκλεκτού που μεγάλωσε στην Καβάλα δήλωσε τη χαρά της επειδή επέστρεψε σε αυτήν. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διασκευές γνωστών μουσικών κομματιών, κυρίως του εξωτερικού. Καθαρός ηλεκτρικός ήχος από 2 βιολιά, μια βιόλα κι ένα βιολεντσέλο. Άριστη η σκηνική παρουσία και των 4 μελών του συγκροτήματος. Διαρκές,αυθόρμητο τόσο το χαμόγελο των κοριτσιών όσο φυσικά και το συχνό χειροκρότημα του κοινού. Οι Φορτίσιμο συμπληρώνουν 10 χρόνια από τη δημιουργία τους, σε γενικές γραμμές το γκρουπ παραμένει ίδιο όπως όταν ξεκίνησε.

Η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ (υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργεί η Παιδόπολη) εκπροσωπήθηκε από την κ. Βελικοπούλου. Ο πρόεδρος Σ. Σωτηριάδης απουσίαζε από την Καβάλα το Σαββατοκύριακο. Στις πρώτες σειρές της αίθουσας κάθισαν ο Θ. Μαρκόπουλος, η Κορίνα Χιώτη Πρασσά, ο Γιώργος Γραμμένος. Εκεί ήταν επίσης η Μαρίνα Φιλιππίδου αλλά και ο Γιώργος Φιλιππίδης. Εκπροσώπησαν την προηγούμενη διοίκηση της Παιδόπολης, επί των ημερών της οποίας άρχισε και συνεχίζεται το «άνοιγμα» στην κοινωνία. Μια δράση που έχει αποτέλεσμα, «αμοίβεται» από την ανταπόκριση που υπάρχει.

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Παιδόπολη ο Παναγιώτης Αγαπητός είπε ότι είναι καλή αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Ευχαρίστησε για τη συνεργασία την σημερινή και τις προηγούμενες διοικήσεις. Τόνισε ότι από προχθές Παρασκευή χρησιμοποιείται φιλοξενώντας τα παιδιά ο ένας κοιτώνας των εγκαταστάσεων, εκεί δηλαδή που ολοκληρώθηκε (επιτέλους) το έργο του ΕΣΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης