• 9 Μαΐου 2024,

Αθρόα προσέλευση προσφύγων στη διαδικασία εμβολιασμού παιδιών (φωτογραφίες)

 Αθρόα προσέλευση προσφύγων στη διαδικασία εμβολιασμού παιδιών (φωτογραφίες)

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Αφορά εμβολιασμό 280 παιδιών προσφύγων έναντι της μηνιγγίτιδας. Η ιδέα ανήκει στον Διευθυντή Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστο Παπαδόπουλο. Την οποία υποστήριξε αμέσως ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Οι «Γιατροί του Κόσμου» βοήθησαν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, με εθελοντές ακόμη και γιατρούς εθελοντές που ήρθαν στην Καβάλα χθες από τη Δράμα αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τους υποδέχθηκε στην Καβάλα η επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος κ. Άννα Γιοβανιού.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Οι γονείς πρόσφυγες συνόδευαν τα μικρά παιδιά τους στα σημεία του εμβολιασμού όπου γίνονταν δύο εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας. Ένα για ηλικίες έως 11 ετών και ένα δεύτερο εμβόλιο για ηλικίες από 11 ετών και άνω. Τα παιδιά αυτά δεν καλύπτονται υγειονομικά αφού δεν έχουν ΑΜΚΑ. Όπως σωστά ειπώθηκε στις δηλώσεις που έγιναν, πρόκειται για μία δράση που προστατεύει εκτός από τα ίδια τα παιδιά και την δημόσια υγεία. Κάποια από αυτά άλλωστε φοιτούν ή θα φοιτήσουν σε σχολεία. Γενικότερα είναι χρέος της κοινωνίας να προστατεύει όλους όσους είναι στη χώρα, είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης πρόσθεσε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για μια εκδήλωση με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Ξέρετε καλά ότι πολλά παιδιά προσφύγων και μεταναστών δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ κι έτσι δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη. Αυτό το κενό καλύπτει σήμερα η Π.Ε. Καβάλας μέσω της υπηρεσίας της, της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Με τη βοήθεια και των «Γιατρών του Κόσμου».

Κάνουμε σήμερα αυτήν την εμβολιαστική κάλυψη 280 ανεμβολίαστων παιδιών της Δομής. Με σκοπό την προστασία της ατομικής τους υγείας πάνω απ’ όλα αλλά την προστασία και της δημόσιας υγείας.

Επομένως τέτοιες παρεμβάσεις έχουν ιδιαίτερη αξία. Για αυτόν τον λόγο θέλω να ευχαριστήσω την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου που βοηθούν αλλά και το Νομίατρο μας. Το Χρήστο το Παπαδόπουλο που είχε την ιδέα. Και την υλοποιούμε σήμερα. Τέτοιες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου θα γίνουν και το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτά τα εμβόλια στοίχησαν περίπου 7.000 ευρώ».

Την χθεσινή διαδικασία εμβολιασμού παρακολούθησαν από κοντά εκπρόσωποι της υπηρεσίας Υγείας της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

Διαβάστε επίσης