• 20 Σεπτεμβρίου 2021,

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζοδρόμιο κι αφού κινούνταν επικίνδυνα επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας

 Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζοδρόμιο κι αφού κινούνταν επικίνδυνα επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας

Τροχαίο ελάχιστων υλικών ζημιών σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στη διασταύρωση προς Ζυγό, Κρυονέρι κτλ. Στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας.

Απέναντι από την είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος άνδρας ξέφυγε της πορείας του, σταμάτησε πέφτοντας πάνω στο πεζοδρόμιο. Οι ζημιές ήταν πολύ μικρές αλλά το όλο θέμα δεν φαίνεται να είναι καθόλου απλό. Συζητήθηκε και συζητείται τόσο στο Ζυγό όσο και στο Κρυονέρι. Ο οδηγός του οχήματος φέρεται να είναι 82 ετών. Σύμφωνα με επαγγελματίες της ίδιας περιοχής, οδηγούσε επικίνδυνα.

Κι εντελώς ανεξήγητα φέρεται να κινούνταν για αρκετά μέτρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας! Το όχημα έρχονταν από Κρηνίδες κι είχε τελικό προορισμό ένα από τα προαναφερθέντα χωριά. Όμως στη διασταύρωση έγινε το περιστατικό της εκτροπής χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει κανείς.

Κλήθηκαν φίλοι του οδηγού και τον συνόδευσαν σπίτι του αλλά χθες εθεάθη και πάλι να οδηγεί στο χωριό το ίδιο αυτοκίνητο!

Όσο λεπτά κι ευαίσθητα κι αν είναι πάντα τα προσωπικά δεδομένα, περιγράφεται περιστατικό μεγάλου κινδύνου για πεζούς και άλλα διερχόμενα οχήματα (και οδηγούς τους). Λέγεται ότι ενώ κινούνταν προς το Πολύστυλο είδαν ένα αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω τους κι έτσι με ελιγμούς το απέφυγαν.

Ευτυχώς έτσι αντέδρασαν άπαντες όλοι όσοι είχαν την συγκεκριμένη εμπειρία.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σημειώσουμε τις διαδικασίες ελέγχου των οδηγών (επιβεβαίωσης της ικανότητας τους να οδηγούν) μετά από κάποιο συγκεκριμένο όριο ηλικίας ενώ και οι συγγενείς των ηλικιωμένων πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια των προσώπων τους ώστε να μην οδηγούν αν δεν έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Οι πρόεδροι δύο τουλάχιστον κοινοτήτων της ίδιας περιοχής γνωρίζουν αναλυτικά το τι συμβαίνει. Με το ίδιο περιστατικό ασχολήθηκε και η Τροχαία Καβάλας. Αλλά μόνο με το τελευταίο του μέρος, δηλαδή την πρόσκρουση του οχήματος στο πεζοδρόμιο.

Άνθρωποι που λέγεται ότι είπαν στην Τροχαία για την καταλληλότητα ή όχι του οδηγού, έλαβαν απάντηση ότι άλλη υπηρεσία είναι περισσότερο αρμόδια. Κι έτσι το περιστατικό έληξε αν και αρχικά οι κίνδυνοι ήταν σαφώς μεγαλύτεροι.

Διαβάστε επίσης