• 24 Απριλίου 2024,

Αύξηση εμβολίων α’ δόσης αλλά και των ασθενών στο Νοσοκομείο

 Αύξηση εμβολίων α’ δόσης αλλά και των ασθενών στο Νοσοκομείο

Όπως κι άλλη φορά έχει αναφέρει η εφημερίδα μας, οι αριθμοί σχετικά με την πανδημία λένε πάντα όλη την αλήθεια.

Οι πρόσφατοι αριθμοί σε κάθε ειδικότερη κατηγορία μαρτυρούν την πραγματικότητα σε έναν Αύγουστο που στο Ν. Καβάλας είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων. Το Σαββατοκύριακο οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο σημείωσαν αύξηση ενώ μοναδικό θετικό νούμερο είναι αυτό των εμβολίων της α’ δόσης. Όλη σχεδόν την προηγούμενη εβδομάδα τα εμβόλια α’ δόσης ήταν αρκετά, σε μια διαδικασία που γενικά παρουσιάζει μείωση. Ίδια με αυτήν σε όλη την Ελλάδα.

Ας πάρουμε τους αριθμούς από την αρχή. Από την 1η Αυγούστου έως το Σάββατο 28 Αυγούστου στο Νομό Καβάλας τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 1.748! Είναι τα περισσότερα μέσα σε έναν μήνα από έναρξη της πανδημίας. Δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020. Μέχρι τώρα το αρνητικό ρεκόρ του Ν. Καβάλας ήταν τα 1.204 κρούσματα το Νοέμβρη του 2020. Τα κρούσματα του Αυγούστου στο Ν. Καβάλας θα αυξηθούν κι άλλο αφού σε αυτά που ήδη αναφέραμε θα προστεθούν τόσο τα χθεσινά όσο και τα σημερινά και αυριανά. Τα περισσότερα κρούσματα σε μία μέρα (από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα) ανακοινώθηκαν στις 24 Αυγούστου και ήταν 128!

Οι ασθενείς στο Νοσοκομείο αυξήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Από 39 την Παρασκευή έγιναν 45 χθες το πρωί. Σημειώνουμε ότι η αύξηση αφορά νέους ασθενείς κατοίκους του Ν. Καβάλας και όχι άλλων και όμορων Νομών. Ο συγκεκριμένος αριθμός των ασθενών σημαίνει ότι σύντομα στο Νοσοκομείο θα λειτουργήσει μία ακόμη κλινική για περιστατικά κορωνοϊού. Αυτά τα επίπεδα ασθενών παραπέμπουν στους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο τον περασμένο Μάη.

Το μόνο καλό της υπόθεσης, αν υπάρχει τέτοιο, αφορά τους εμβολιασμούς α’ δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα από τη Δευτέρα 23 Αυγούστου έως το Σάββατο 28 Αυγούστου έγιναν στο Ν. Καβάλας 2.490 εμβόλια. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι τα 1.698 αφορούν την α’ δόση. Δηλαδή ποσοστό 68,1%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην πίεση που ασκεί το κράτος σε υγειονομικούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Αυτοί του δημόσιου τομέα πρέπει να εμβολιαστούν σήμερα και αύριο απαραίτητα. Διαφορετικά κινδυνεύουν να βρεθούν σε αναστολή εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πείσθηκαν και εμβολιάστηκαν αρκετοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αλλά λιγότεροι του ΕΚΑΒ Καβάλας.

Σε γενικές γραμμές η εμβολιαστική διαδικασία και στο Ν. Καβάλας είναι περιορισμένη με λιγότερα από 450 εμβόλια την ημέρα. Στο παρελθόν στο Ν. Καβάλας και σε μία ημέρα γίνονταν ακόμη και τριπλάσια εμβόλια.

*Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στα δωρεάν rapid tests της περασμένης Παρασκευής στο Ν. Καβάλας υπήρξαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου 120 τεστ με 1 θετικό. Κορίτσι 11 ετών. Νομαρχία Καβάλας (Αμφιθέατρο) 168 τεστ με 4 θετικά. 3 άνδρες και μία γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 27 έτη.

Διαβάστε επίσης